Finalinių rungtynių dalyviai ir teisėjai. Lietuvos motociklų federacijos nuotr.

Praėjusį savaitgalį Kretingos motodrome finalinėmis rungtynėmis finišavo 4 mėnesius trukę Lietuvos motobolo suaugusiųjų ir pirmą kartą mūsų šalies istorijoje organizuotas jaunimo motobolo čempionatas. Abiejose finaluose tarpusavyje susikovė Kretingos motobolo klubo komandos.
Jaunimas įveikė patirtį
Šeštadienį finalinėje suaugusiųjų dvikovoje, kuriose teisėjavo aukštos klasės teisėjai iš Vokietijos, dėl teisės vadintis stipriausia motobolo komanda Lietuvoje ginklus surėmė Kretingos motobolo pirmoji ir antroji komandos.
Pagrindinis rungtynių laikas nugalėtojo neišaiškino, tad teko žaisti prątesimą, kurio metu pajėgesnė pasirodė jaunimo pagrindu sudaryta antroji komanda, pirmosios ekipos atstovus įveikusi rezultatu 5:3.
Antrosios Kretingos motobolo komandos gretose ryškiausiai spindėjo Gabrielius Pazdrazdis, pasižymėjęs trimis tiksliais smūgiais, iš kurių net du – prątesimo metu.
Dar po vieną įvartį antrajai komandai pelnė Gintas Rudys ir Paulius Žąsytis.
Pirmosios Kretingos motobolo komandos neišgelbėjo ir du Luko Šimkaus įvarčiai. Dar vienu tiksliu smūgiu pirmosios komandos gretose pasižymėjo Renatas Žiubrys.
Finalinėse rungtynėse apsilankė bei nugalėtojus apdovanojo ir Lietuvos motociklų sporto federacijos prezidentė Giedrės Janušauskė.
Naudingiausiu pirmenybių žaidėju buvo pripažintas Kretingos motobolo pirmosios komandos atstovas Lukas Šimkus, geriausiu pirmenybių vartininko apdovanojimas atiteko taip pat pirmosios komandos nariui Raimondui Alseikai.
Jaunimo čempionato finale – dviejų žaidėjų dvikova
Sekmadienį finalinėmis rungtynėmis motobolo jaunimo čempionatą uždarė ir dvi mūsų miesto jaunimo ekipos.
Po įnirtingos kovos rezultatu 4:3 pajėgesnė pasirodė visus keturis savo komandos įvarčius pelniusio Gabrielius Pazdrazdžio vedama Kretingos motobolo klubo pirmoji jaunimo komanda.
Antrosios ekipos neišgelbėjo ir puikus, taip pat visus tris savo komandos įvarčius pelniusio Tado Žiubrio žaidimas.
Be dviejų Kretingos motobolo klubo ekipų, Lietuvos suaugusiųjų bei jaunimo čempionatuose dalyvavo ir Skuodo „Bartuvos“ ekipa.
Čempionatą laiko pavykusiu
Apibendrindamas visą čempionatą ir finalines rungtynes Kretingos motobolo klubo vyriausiasis treneris Renatas Žiubrys džiaugėsi pavykusiu renginiu ir jaunimo progesu: “Čempionatas, sakyčiau, praėjo puikiai ir pagal planuotą tvarkaraštį. Be oficialių rungtynių turėjo praleisti daugiau negu metus, tad bet kokios rungtynės mums suteikia daug azarto ir džiaugsmo ir neatstoja treniruočių. Labai džiugina, kad finale susitiko dvi mūsų klubo komandos. Tai tik parodo, kad mūsų mieste auga gabus jaunimas, kuris, manau, pergalėmis džiugins ir tarptautinėje arenoje.“
„Finale žaisti prieš treniruočių partnerius yra sunku, nes visi žinome vienas kito stipriausias ir silpniausias puses. Šiandien jaunimas, matyt, buvo labiau ištroškę pergalės, tad belieka pasveikinti juos su pergale,“ – finalines rungtynes komentavo R. Žiubrys.

 28,502 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes