Žydrūnas Savickas (dešinėje) įteikia padėką Dupulčių bendruomenės pirmininkei Danutei Maksvytienei.

Praėjusį šeštadienį į Kretingos rajono Dupulčių kaimelį rinkosi stipriausi mūsų šalies vyrai. Čia buvo suorganizuotas Lietuvos galiūnų čempionato antras etapas. Dupultiškiai turėjo progą paspausti ranką tokioms galiūnų legendoms kaip Vidui Blekaičiui, Sauliui Brusokui ir net galingiausiams planetos žmogui Žydrūnui Savickui.

Galiūnų varžybų dalyviai ir legendiniai teisėjai tradiciškai įsiamžino bendroje nuotraukoje.

Laimėjo mažeikiškis
Šiame antrajame Lietuvos galiūnų čempionato etape varžėsi 8 galiūnai iš įvairių mūsų šalies kampelių. Iš viso vyrai varžėsi 5-iose rungtyse: 135 kg kėlimo, rentinio 240 kg nešimas, 183 kg svorio skydo nešimas, įveikiant kuo didesnį atstumą, padangos, sveriančios 360 kg, vertimas, bei statinių po 100 kg nešimas ir pastatymas ant pakylos.
Geriausiai visose rungtyse pasirodė ir vienvaldžiu šio etapo nugalėtoju tapo galiūnas iš Mažeikių Mantas Lalas. Šis vyrukas yra vienas iš trijų brolių galiūnų, kurie ne kartą taip pat yra tapę įvairių galiūnų čempionatų prizininkais.
Antroji vieta Lietuvos galiūnų čempionato antrajame etape atiteko Modestui Struckui iš Alytaus. Trečias liko Pakruojo atstovas Saulius Skikas.

Teisėjavo galiūnų sporto legendos
Galiūnų varžyboms tradiciškai teisėjavo ne kartą pačiais stipriausiais Lietuvos žmonėmis tituluoti Vidas Blekaitis ir Saulius Brusokas.
Varžybose taip pat apsilankė ir Lietuvos galiūnų federacijos prezidentas ir stipriausias planetos žmogus Žydrūnas Savickas, kuris įteikė padėkos raštą Dupulčių bendruomenės pirmininkei Danutei Maksvytienei ir padėkojo už puikiai suorganizuotą renginį.
Trečiasis Lietuvos galiūnų čempionato etapas vyksta jau šį šeštadienį Kražių kaime.

Žydrūnas Savickas (dešinėje) įteikia padėką Dupulčių bendruomenės pirmininkei Danutei Maksvytienei.
Praėjusį savaitgalį Dupulčiuose susirinko galingiausi šalies vyrai. Lietuvos Galiūnų federacijos nuotr.

 

 

 

 

 

 

 64,302 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes