Savanorių g. prie Kretingos rajono savivaldybės administracijos pastato, Vilniaus g. prie Kretingos rajono turizmo informacijos centro ir toje pačioje gatvėje prie Kretingos muziejaus – čia dar iki Naujų metų turėtų atsirasti 3 elektromobilių įkrovimo stotelės. Ką tik šia žinia pasidalijo Kretingos rajono savivaldybė. 

Vidutinio greičio įkrovimo stotelės „CityCharge V2“ ir „CityCharge Mini2“, galinčios tiekti iki 44 kW (2×22 kW) elektros energiją, bus viešos ir laisvai prieinamos 24 valandas per parą 7 dienas per savaitę.

Kretingoje elektromobilių įkrovimo stotelės turėjo atsirasti dar pavasarį, tačiau dėl užsitęsusių viešųjų pirkimų procedūrų sutartis su individualia įmone „Visi įvadai“ buvo pasirašyta rugpjūtį. Rangovas įsipareigojo, kad vėliausiai lapkričio pabaigoje stotelės bus įrengtos, šiuo metu vyksta projektavimo darbai.

„Elektromobilių pakrovimo stotelių poreikis auga ir tai yra neatsiejama modernaus ateities rajono dalis. Skatindami elektromobilių naudojimą, rūpinamės jiems reikalinga infrastruktūra. Iki šiol įkrovimo stotelės daugiausiai buvo įrenginėjamos prie pagrindinių šalies kelių, o dabar jos atsiras ir arčiau gyventojų – Kretingos miesto centrinėje dalyje, gyvenamajame rajone, šalia lankytinų objektų. Tikiu, kad toks žingsnis padės gyventojams priimti sprendimą rinktis aplinkai draugiškesnę transporto priemonę“ – įžvalgomis dalinosi Kretingos rajono savivaldybės administracijos direktorius Egidijus Viskontas.

Elektromobilių įkrovimo stotelių tinklo plėtrą įgyvendinanti Transporto kompetencijų agentūra Klaipėdos regionui iš viso paskyrė 13 stotelių – iš jų 3 atiteko Kretingai.

 13,012 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes