Shogo Osawa (dešinėje) tiki, kad ši nesėkmė bus puiki pamoka. ReAl moments nuotr.

Kretingos „Minijos“ komanda LFF 1 lygos 21 turo rungtynėse Panevėžyje rezultatu 0-4 nusileido ketvirtoje vietoje esantiems vietos „Panevėžio B“ futbolininkams. Miniječiai itin prastai sužaidė pirmąjį kėlinį, kurį pralaimėjimo net 0-3.

Itin prastas kėlinys
Rungtynes Panevėžio Žemynos progimnazijos dirbtinės dangos stadione daug aktyviau pradėjo aikštės šeimininkai „Panevėžio B“ futbolininkai, kurie per pirmąsias 5 minutes turėjo net dvi geras progas įsiveržti į priekį. Sužaidus 15 minučių savąjį šansą pelnyti įvartį turėjo ir minijiečiai, tačiau po Princo Odoho perdavimo puikią progą pelnyti įvartį vėjais paleido Shogo Osawa. Už neįšnaudotą progą „Minijos“ ekipa buvo nubausta labai skaudžiai. Vos per penkias minutes, 21 ir 26 rungtynių minutėmis, „Panevėžys B“ pelnė du įvarčius. 21 minutę po vidurio gynėjų klaidos įvartį įmušė Darius Jurgelevičius, o 26 minutę nuo 11 metrų žymos antrąjį komandos įvartį įmušė Sebastianas Vasquezas. Kai atrodė, kad tai bus visos „Minijos“ bėdos, šiame kėlinyje paskutinę 45 pirmosios rungtynių dalies minutę trečią „vinį“ į kretingiškių vartus įkalė Eimantas Abramavičius.

Liko tik formalumas
Antrasis kėlinys visiškai skyrėsi nuo pirmojo, „Panevėžio B“ ekipa atsitraukė, atidavė iniciatyvą kretingiškiams ir savo žaidimą grindė kontraatakomis. „Minija“, nors ir turėjo teritorinę persvarą, tačiau atakoje nieko pavojingesnio nesukūrė. Kėliniui persiritus į antrąją pusę, 73 minutę po perdavimo iš aikštės gilumos ketvirtąjį komandos ir antrąjį savo įvartį pelnė Eimantas Abramavičius. Per likusį laiką komandoms aikštėje liko tik išspręsti formalumus, nes rungtynių nugalėtojas nebekėlė klausimų.
„Minijos“ sudėtis: Eimantas Brezgys (kapitonas), Vilius Kazlauskas, Gustas Gumbaravičius, Lo Pape Serigne, Germanas Vaniuchinas, Aidas Pipiras, Said Bance, Shogo Osawa, David Kirzneris, Princas Odohas, Valdas Jašmontas. Po keitimo: Mantas Gedutis, Deividas Pipiras, Lukas Gujis, Aronas Zakarauskas.

Perdaug gerai pagalvojo apie save
Savo nuomone dėl patirto pralaimėjimo turėjo ir vienas iš „Minijos“ ekipos lyderių, legionierius iš Japonijos Shogo Osawa, kurio nuomone, dauguma žaidėjų po dviejų pergalių per daug atsipalaidavo ir už tai buvo skaudžiai nubausti.
„Manau, po dviejų pergalių prieš Plungės „Babrungą“ ir Vilniaus „Žalgirį B“ per daug atsipalaidavome ir pamiršome, kad rezultatas mūsų komandai pasiekiamas tik įdedant maksimalias pastangas ir kovojant kiekviename aikštės metre. Būtent to kovingumo šiandien ir pritrūko. Tikiuosi, pasidarysime išvadas, ir tai mums bus puiki pamoka kitoms rungtynėms, – kalbėjo „Minijos“ atakų lyderis.

Lauks lyderių išbandymas
Ne ką lengvesnis išbandymas mūsų miesto futbolo ekipos lauks ir šį savaitgalį. Šeštadienį 14 val. LFF 1 lygos 22 turo rungtynėse savo aikštėje „Minija“ priims vienus iš čempionato lyderių „Šiaulių FA“ ekipą. Tai bus pirmoji tarpusavio dvikova šiame sezone, nes pirmajame rate turėjusios įvykti rungtynės Šiauliuose buvo nukeltos, dėl minijiečių gretose įsusukusio Covid-19 viruso.

 6,866 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes