Jau trečius metus iš eilės Šukės kaimo bendruomenė „Naujoji Šukė“ keliauja po Lietuvą. Šiemet bendruomenė įgyvendino projektą „Bendruomeniškumo stiprinimas per kultūrinę kelionę“, ir rugsėjo 11 dieną organizavo šukiškiams kelionę į Pamario kraštą. Lankėmės Drevernoje, Kintuose (Kintų Vydūno muziejuje), Ventės rage, Rusnėje, Mingės kaime ir laiveliu pasiekėme Nemuno deltą, Kuršių marias.
Įgyvendinus projektą „Šukės bendruomenės materialinės bazės stiprinimas“, kurį finansavo Kretingos rajono savivaldybė (400 Eur), sustiprinta bendruomenės materialinė bazė ir įsigyti bendruomenės sklandžiai veiklai vykdyti reikalingi daiktai – 2 stalai, 10 kėdžių, biuro kėdė, elektrinis virdulys. Turimi daiktai pagerins materialinė bazę, praturtins bendruomenės veiklą, suburs bendruomenės narius aktyviau bendrauti ir bendradarbiauti.
Sėkmingai įgyvendintas bendruomenės projektas „Atviros jaunimo erdvės“ papildė jaunimo erdves žaidimu – pulo stalu. Projektui 499 Eur skyrė Kretingos rajono savivaldybė.
Šie projektai mums yra svarbūs ir reikšmingi. Ateityje daiktai bus naudojami vykdant kultūrinius renginius. Tikimasi, kad palankesnės aplinkos bendravimui ir laisvalaikio leidimui sukūrimas leis turiningai plėtoti ir tenkinti užimtumo poreikius, suteiks galimybę gyventojams pasirinkti aktyvų ir įdomų laisvalaikio praleidimą.

Kaimo bendruomenės
„Naujoji Šukė“ narė
Asta Kliknienė

 42,219 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes