„Minija“ paskutinėse rungtynėse padovanojo žiūrovams pergalę. ReAl moments nuotr.

Kretingos „Minijos“ futbolininkai sekmadienį LFF 1 lygos 26 turo rungtynėmis savo aikštėje užbaigė sezoną. Mūsų miesto futbolo ekipa po permainingos ir rezultatyvios kovos rezultatu 4-2 įveikė Gargždų „Bangos B“ komandą.

Praleido pirmi, bet nesutriko
Rungtynės Kretingos dirbtinės dangos stadione aikštės šeimininkams „Minijos“ futbolininkams prasidėjo labai nesėkmingai. Sužaidus 6 minutes savo baudos aikštelėje tarpusavyje nesusikalbėjo du minijiečių vidurio gynėjai ir tuo pasinaudojęs Ignas Venckus „Bangą B“ išvedė į priekį. Gavę „šaltą dušą“ rungtynių pradžioje minijiečiai nesutriko ir palaipsniui perėmė iniciatyvą, kurią pavertė įvarčiais. 32 rungtynių minutę neleistinai baudos aikštelėje buvo pargriautas minijiečių puolėjas Shogo Osawa, kuris pats sėkmingai realizavo 11 metrų baudinį ir išlygino rezultatą. 44 rungtynių minutę krito ir antrasis įvartis į „Bangos B“ vartus. Po puikaus Germano Vaniuchino reido ir Shogo Osawos perdavimo smūgiu galvą kretingiškius į priekį išvedė Princas Odohas.

Kantrybė atnešė rezultatą
Antrasis kėlinys kardinaliai skyrėsi nuo pirmųjų 45 rungtynių minučių. „Minija“ praktiškai visą kėlinį kantriai ir didelėmis pajėgomis gynėsi, o „Banga B“ kontroliavo kamuolį ir bandė surasti spragų.
Visgi, sužaidus 84 minutes, krito įvartis į minijiečių vartus. Po kampinio kamuolys atsitrenkė į virpstą ir nuo kretingiškių vartininko Eimanto Brezgio rankų kirto vartų liniją.
Praleidę apmaudų įvartį minijiečiai savo plano nekeitė, toliau kantriai gynėsi ir už tai buvo apdovanoti. Prasidėjus teisėjo pridedam laikui, kamuolį iš varžovų gynėjo perėmė ir antrąjį savo įvartį šiose rungtynėse pelnė Princas Odohas. O paskutinę pridėto laiko minutę pergalingą „Minijos“ sezono finišą įtvirtino Saidas Bancas.
„Minijos“ sudėtis: Eimantas Brezgys (kapitonas), Gustas Gumbaravičius, Laurynas Bauža, Germanas Vaniuchinas, Vilius Kazlauskas, Mantas Gedutis, Aidas Pipiras, Saidas Bancas, Shogo Osawa, David Kirzneris, Princas Odohas. Po keitimo: Valdas Jašmontas, Deividas Pipiras.

Dėkojo žiūrovams už palaikymą
„Minijos“ vyriausiojo trenerio pareigas einantis Martynas Viluckas pasidžiaugė tuo, kad pavyko sezoną užbaigti pergalingu akordu ir labai didžiulę padėką išsakė žiūrovams.
„Šis sezonas mūsų klubui buvo tikrai pilnas permainų ir sunkumų, bet, manau, juos bendromis jėgomis išgyvenome. Kalbant apie rungtynes, tai tokį ir turėjome planą – kantriai gintis ir laukti savųjų progų. Kaip rodo rezultatas, tai pasiteisino. Didžiulė padėka visiems Kretingos futbolo gerbėjams ir žiūrovams, kurie mus palaikė visą sezoną. Ypatingai malonu jiems atsidėkoti pergale paskutinėse rungtynėse“, – savo mintimis pasidalino treneris
Finišavo 11 vietoje
Kretingos „Minijos“ ekipa LFF 1 lygoje per 26 rungtynes iškovojo 7 pergales, 3 rungtynes sužaidė lygiosiomis ir surinko 25 taškus. Tai mūsų miesto futbolo ekipai leido užimti 11 vietą iš 14 ekipų.

 5,092 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes