Neseniai Kartenos bendruomenės pirmininku išrinktas Marius Meškauskas neslėpė planų ir norų suteikti bendruomenės gyvenimui lyg antrąjį kvėpavimą, nes pastaruosius kelerius metus veikla buvo pastebimai prigesusi.
Naujasis Kartenos bendruomenės pirmininkas viešai prisistatė lapkričio pradžioje, kai miestelyje vyko Moliūgų šventė. Naujas visų karteniškių susitikimas planuojamas kalėdinės eglutės įžiebimo šventėje gruodžio 10 dieną.
„Man sunku pasakyti, kodėl bendruomenės centro veikla buvo kurį laiką apslopusi. Dabartinėje bendruomenės taryboje, kurioje kartu su manimi yra 11 narių, vyrauja sutarimas, kad reikia imtis aktyvesnės veiklos. Tačiau svarbiausia, kad į tarybą, panašu, susirinkome bendraminčiai, kartu galvojame ir planuojame, kokiuose projektuose dalyvauti, kaip apskritai pagyvinti veiklą“, – kalbėjo M. Meškauskas.
Pasak bendruomenės pirmininko, turint bent dalį savo lėšų, būtų galimybė dalyvauti ne tik Kretingos rajono savivaldybės skelbiamuose projektų konkursuose, bet ir Žemės ūkio ministerijos.
„Bendruomenės biudžetą galima papildyti įvairiais būdais. Viena – tai nario mokestis, tačiau kitas, labai patogus ir daugeliui prieinamas būdas – deklaruojant metines pajamas pervesti bendruomenei 1,2 proc. jau sumokėtų valstybei mokesčių, o galima tapti ir rėmėju. Bendruomenei galima padėti ir prisidedant įvairiais bendrais darbais, o jų tikrai bus“, – aiškino pirmininkas.
Pasak M. Meškausko, vargu ar bendruomenės veiklą sugebės atgaivinti ir plėtoti vien pirmininkas. Suprantama, bendruomenės taryboje paranku turėti gerą, iniciatyvią komandą, tačiau, jo nuomone, būtinas ir aiškesnis supratimas, koks turi būti funkcijų ir atsakomybės pasiskirstymas tarp kitų institucijų, visų pirma – seniūnijos ir kultūros centro.
„Bendruomenės pirmininkas ir jos taryba tikrai negali būti atsakinga už viską, gal mes galėtume daugiau vienyti visus bendriems darbams ir iniciatyvoms. Juk vienas pats nieko nepadarysi, nenuveiksi“, – sakė M. Meškauskas.
Tarp šiuo metu bendruomenės tarybos iniciatyva gimstančių idėjų galima paminėti tikslą atstatyti miestelio centre esantį trijų koplytstulpių ansamblį, nes vienas iš jų griuvo po didelės audros. Yra noras miestelio aplinką papuošti nauja skulptūra – nykštuku. Bendruomenės facebooko puslapyje teiraujamasi karteniškių nuomonės, koks tas nykštukas galėtų būti.
„Mums atrodo, kad tie, kas rečiau užsuka į Karteną, visų pirma atkreipia dėmesį į pokyčius aplinkoje. Ne viskas turi brangiai kainuoti, svarbu norai, idėjos, o jas galima įgyvendinti ir gana kūrybiškai“, – teigė M. Meškauskas.

 48,527 peržiūrų (-a)

92% LikesVS
8% Dislikes