Gruodžio 22-ąją vyksiančiame Kretingos rajono savivaldybės tarybos posėdyje planuojama paskelbti apie naujos frakcijos atsiradimą, kurią sudarys ekspremjero Sauliaus Skvernelio vadovaujamos Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ atstovai.
Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ Kretingos skyriaus iniciatyvinės grupės nariai – buvusi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų partijos narė Vitalija Valančiutė, buvęs Savivaldybės tarybos narys, verslininkas Algimantas Šoblinskas, Savivaldybės tarybos, nepriklausantis jokiai partijai, tačiau per praėjusius savivaldos rinkimus po „valstiečių“ vėliava į Tarybą išrinktas Stasys Kaniava.
Norint įkurti naują frakciją Taryboje reikia trijų Tarybos narių. Po S.Skvernelio vadovaujamos naujos politinė jėgos vėliava stoja ir buvęs iširusios partijos „Tvarka ir teisingumas“ narys Rimantas Macius.
Dabar vyksta naujosios partijos skyrių steigėjų registracija. Steigiamąjį partijos suvažiavimą planuojama surengti sausio-vasario mėnesiais.
Pasak vienos iš Kretingos skyriaus steigėjų, Tarybos narės V.Valančiutės, naujai įkurta frakcija Taryboje nepriklausys nei valdančiajai daugumai, nei opozicijai.
„Mes ketiname laikytis neutralumo, nepriklausysime nei vienai politinei pusei, tačiau palaikysime tuos sprendimus, kurie, mūsų nuomone, bus labiausiai tinkami rajono visuomenei“, – „Švyturiui“ teigė V.Valančiutė.
Valstiečių ir žaliųjų sąjungai Kretingos rajono savivaldybės taryboje atstovauti lieka viena jos narė Dalia Martišauskienė.
Tačiau Savivaldybės taryboje bręsta ir kitokios permainos. Kaip parodė lapkritį įvykęs Tarybos posėdis, valdančiosios daugumos ir opozicijoje esančių „kraštiečių“ santykiai šiek tiek lyg ir „atšilo“. Nei pačiame posėdyje, nei iki jo įvykusiuose komitetų posėdžiuose itin gausiai priešininkų ietys svaidomos nebuvo, dėl daugelio klausimų be didelių ginčš buvo surasti kompromisiniai sprendimai.
Vis dėlto pastebimai braška socialdemokratų deleguoto Savivaldybės administracijos direktoriaus Egidijaus Viskonto kėdė. Tvirtai jai stovėti ir joje ramiai sėdėti direktoriui neleidžia Tarybos opozicija, nuolat atakuojanti priekaištais dėl neveiklaus darbo, pakankamo vadovaujamojo darbo stažo stygiaus bei dėl nekonkrečių atsakymų į užduodamus klausimus.
„Savivaldybės administracijos direktorius nežino, kokia situacija susiklostė rajone, neturi jokio savo veiklos plano, neaišku, ką konkrečiai jis ketina veikti“, – ne kartą posėdžiuose savo pastebėjimus išsakė opozicijos lyderė Jolita Vaickienė.
Nepatvirtintais duomenimis, Tarybos opozicijos iniciatyva ketinama Savivaldybės administracijos direktoriui E.Viskontui pareikšti interpeliaciją ir reikalauti Tarybos jo atstatydinimo iš užimamų pareigų.
Tarybos mažuma kol kas lyg ir lieka nuošalyje sprendžiant kitą valdančiosios daugumos problemą. Interpeliacijos dvelksmas sklinda ir iš Savivaldybės mero pavaduotojo konservatoriaus Dangiro Samaliaus kabineto. Tačiau dėl jo išvertimo iš užimamos kėdės galbūt „kalčiausi“ būtų patys konservatoriai, nepatenkinti vicemero darbu.

 30,628 peržiūrų (-a)

42% LikesVS
58% Dislikes