Kai už lango – žiemiškas ir žvarbus oras, pats laikas mėgautis visą kūną šildančiais gėrimais. Gera žinia: ypatingo skonio ir aromato, žiemos laikotarpiui puikiai tinkančių karštų gėrimų galite lengvai pasigaminti patys namuose.

Šiame straipsnyje aptarsime keletą populiarų karštų gėrimų, kurie sušildys jūsų organizmą, pagerins savijautą ir suteiks namų atmosferai žiemiško jaukumo. Šie ypatingos receptūros šildantys gėrimai gali tapti ir puikiu artėjančių žiemos švenčių atributu – jų skonis ir aromatas sukurs šventinę nuotaiką.

 Pumpkin Spice Latte 

Pumpkin spice latte arba moliūgų skonio prieskoninė latte kava yra vienas populiariausių gėrimų šaltuoju metų laiku. Pumpkin spice latte skleidžia malonų cinamono, gvazdikėlių, riešutmedžio, imbiero natų kvapą, yra saldaus ir lengvai aitraus skonio. Šis gėrimas dažnai patiekiamas su plaktos grietinėlės sluoksniu. Įprastai jame yra mažai kofeino.

Kad pasigamintumėte pumpkin spice latte namuose, jums prireiks trečdalio ar pusės puodelio stiprios juodos kavos, arbatinio šaukštelio moliūgų tyrės, klevų sirupo, cukraus ar kito saldiklio, pusės šaukštelio vanilės ekstrakto, malto cinamono, imbiero ir gvazdikėlių prieskonių mišinio, pieno, plaktos grietinėlės.

Gaminimo eiga: į nedidelį puodą įpilkite stiklinę pieno, įdėkite moliūgų tyrės, saldiklio, prieskonių, vanilės ekstrakto. Mišinį užkaitinkite iki virimo, palengva pamaišydami. Tuomet į prieskoninį pieną supilkite kavą, gerai išmaišykite, įpilkite į puodelį ir padenkite plakta grietinėle.

 Masala Chai arbata

 Masala chai yra saldi ir kvapni arbata, gaminama iš pieno, juodosios arbatos, indiškų prieskonių, natūralaus saldiklio. Kilusi Rytuose, šiandien masala chai arbata populiari visame pasaulyje. Tai – ne tik skanus, bet ir sveikatai naudingas gėrimas.

 Chai arbatoje esantys prieskoniai turi daug antioksidantų, kurie padeda sumažinti laisvųjų radikalų poveikį organizmui ir teigiamai veikia bendrą sveikatą. Juodojoje arbatoje gausu flavonoidų, teigiamai veikiančių širdies ir kraujagyslių sistemą. Taip pat masala chai arbata didina budrumą (joje yra kofeino), stimuliuoja virškinimo sistemą.

Chai arbatą galite lengvai pasigaminti namuose. Į nedidelį puodą įpilkite puodelį vandens ir puodelį pieno, chai prieskonių (cinamono, kardamono, imbiero, gvazdikėlių, pankolio, muskato riešuto). Lengvai maišykite, kol užvirs. Tuomet įdėkite šaukštą ar du birios juodosios arbatos ir dar dešimt minučių virkite ant žemos temperatūros, kad atsiskleistų vertingosios arbatos savybės. Pagamintą masala chai galite perkošti, paskaninti cukrumi, medumi ar kitu saldikliu.

Chai arbatos ir kitų karštų gėrimų žiemai galite rasti COFFEE LOFT.

Karštas šokoladas

 Karštą šokoladą galime priskirti klasikiniams šaltojo sezono gėrimams. Jis yra itin skanus, aromatingas, sušildantis visą kūną. Karšto šokolado gėrimo variacijų yra pačių įvairiausių, tačiau pagrindinis jo ingredientas yra kakava.

Dėl sudėtyje esančios kakavos, karšto šokolado gėrimas turi daug antioksidantų ir kitų naudingų junginių. Manoma, kad kakava turi teigiamą poveikį širdžiai, gali padėti sumažinti cholesterolį, kraujo spaudimą, sisteminį organizmo uždegimą.

Jei norite pasigaminti karštą šokoladą namuose, į nedidelį puodą įpilkite stiklinę pieno, įberkite kakavos miltelių, juodojo šokolado gabalėlių, vanilės ekstrakto, cukraus ar kito saldiklio. Virkite ant vidutinės temperatūros, nuolatos maišydami, kol visi ingredientai susilies į bendrą masę. Gautą karštą šokoladą galite gardinti zefyrais, plakta grietinėle ar šokolado gabalėliais.

 Imbiero arbata

 Imbiero arbata buvo vartojama jau prieš 5000 tūkstančius metų Kinijoje kaip sveikatą stiprinantis, tonizuojantis gėrimas. Ji yra gaminama iš šviežios arba džiovintos, susmulkintos imbiero šaknies, ją išverdant vandenyje arba užpilant karštu vandeniu.

Imbieras yra puikiai žinomas dėl virškinimo sistemos sutrikimus (pavyzdžiui, pykinimą) malšinančio, priešuždegiminio poveikio. Imbiere esančios medžiagos gali padėti sumažinti kraujo spaudimą, pagerinti metabolizmą, slopinti galvos, migrenos skausmus. Be to, imbiero arbata efektyviai stimuliuoja kraujotaką ir sušildo, todėl yra puikus pasirinkimas šaltais žiemos rytais ar vakarais.

Imbierinę arbatą pasigaminti labai paprasta: į nedidelį puodą įpilkite vandens, sutarkuokite šviežią imbiero šaknį ir virkite apie 10-15 minučių. Imbiero arbatą tinka skaninti citrina, medumi.

 Ciberžolės arbata su pienu

 Ciberžolės arbata su pienu, žinoma „Golden Milk“ (angl. auksinis pienas) pavadinimu, yra vienas populiariausių pastarojo meto gėrimų. Ciberžolės arbata turtinga antioksidantais, pasižymi priešuždegiminiu poveikiu. Manoma, kad reguliariai geriant šią arbatą galima sustiprinti imunitetą, sumažinti įvairių peršalimo ligų riziką.

Ciberžolės arbata yra labai aromatinga, aštroko skonio. Ji efektyviai sušildo organizmą ir tonizuoja, tačiau neišaudrina nervų sistemos, kadangi neturi kofeino.

Ciberžolės arbatą galite pasigaminti ir patys: į nedidelį puodą įpilkite stiklinę pieno (puikiai tinka augalinis, pavyzdžiui, migdolų pienas), arbatinį šaukštelį maltos ciberžolės, arbatinį šaukštelį migdolų aliejaus, žiupsnelį juodųjų pipirų. Arbatą virkite apie 10-15 minučių ir mėgaukitės jos ypatingu skoniu bei poveikiu.

 61,768 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes