Penktadienio pvakarę Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiai skubėjo gesinti gaisrą, vėl kilusį J.K.Chodkevičiaus g. 1, Kretingoje, apleistame name. Spėjama, jog gaisrą sukėlė dažnai čia užsukantys benamiai.

Pasak Kretingos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininko Eugenijaus Bertašiaus, apie kilusį gaisrą pranešimas gautas 15.45 val. Atvykus ugniagesiams, pastato viduje tvyravo tiršti dūmai, tad ugniagesiams teko panaudoti kvėpavimo aparatus.

Viduje smilko įvairūs skudurai, šiukšlės, apdegė patalpų sienos. Žmonių name nebuvo.

Ugniagesiai kovoti su liepsnomis į šį pastatą J.K.Chodkevičiaus gatvėje skubėjo jau ne pirmą kartą. Džniausiai tai daryti jiems tenka šaltuoju metų laikotarpiu, kai į apleistą namą pasišildyti susirenka benamiai. Prieš keletą metų jame buvo rastas negyvas žmogus.

Ne vienerius metus svarstyta, ką daryti su Kretingos centre riogsančiu apleistu pastatu, tačiau ilgai nebuvo jokio sprendimo. Dviejų aukštų mūrinis namas priklauso evangelikų-liuteronų draugijai „Sandora“. Liuteronai, kartu su Kretingos rajono savivaldybe, ketina jame įkurti vaikų dienos centrą.

Savivaldybės Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėjas Darius Martinkus „Švyturiui“ teigė, jog jau gautas Europos Sąjungos finansavimas, dabar ruošiamas projektas.

„Iš ES fondų vaikų dienos centrui įkurti gauta apie 107 tūkst. eurų. Likusius pažadėjo skirti draugija „Sandora“. Iš viso centro įkurimas kainuos apie 230 tūkst. eurų. Projektas turėtų būti paruoštas iki šių metų balandžio. Po to bus skelbiamas viešųjų pirkimų konkursas rangovui parinkti“, – sakė D.Martinkus.

 34,373 peržiūrų (-a)

25% LikesVS
75% Dislikes