Lauko suolai puikiai tinka laisvalaikio praleidimui terasose, balkonuose ir kitose vietose aplink namus.

Kai kurie užduoda sau klausimą, ar tokius įrangos elementus reikia papildomai paruošti žiemai, ar palikus juos šaltesniais mėnesiais šių baldų būklė nepasikeis. Štai atsakymas į šį klausimą.

Lauko suolai, t. y. saugojimo vietos trūkumas

Lauko suolai dažnai yra dideli baldai, kuriems sunku rasti tinkamą vietą žiemos laikotarpiui. Tačiau jei yra tokia galimybė, verta ją apsvarstyti. Mediniai ar polirotanginiai lauko suolai dažniausiai yra lengvi, todėl jų perkėlimas į sandėliuką neturėtų būti didelė problema, žinoma, jei tokią vietą turime. Tai gali būti garažas ar kita sausa ūkinė patalpa, kur jie bus saugiai laikomi.

Lauko suolai, kurių nereikia perkelti

Taip pat ne visada įmanoma tokį įrangos elementą perkelti. Turime omenyje ypač sunkius lauko suolus arba tokius, kurie buvo visam laikui pritvirtinti prie tam tikros vietos žemėje, kad jie nebūtų pažeisti, pvz., dėl stipraus vėjo. Taigi ką daryti su tokiais suolais? Medinio suolo atveju, jo tikrai nereikėtų uždengti folija. Viduje susidarys vandens garai, kurie neigiamai veikia medieną ir gali sugadinti medžiagą visam laikui. Medinius suolus, įmontuotus į žemę, geriau reguliariai impregnuoti, kad žiemą apsaugotumėte juos nuo pažeidimų, o po šio laiko jie ir vėl atrodytų gerai.

Baldai, kurių nebūtina apsaugoti

Akmeninių ar betoninių lauko suolų žiemos laikotarpiu paruošti nereikia. Vienintelis dalykas, kurį reikia atsiminti, yra tai, kad reikia reguliariai valyti nuo jų sniegą. Svarbu, kad jis nesikauptų grioveliuose, nes tai galėtų pažeisti medžiagos struktūrą. Taip yra todėl, kad ledo tūris didėja, todėl gali susidaryti labai sunkiai pašalinami sluoksniai.

 

Kaip matote, lauko suolų apsaugojimo ir paruošimo žiemai būdas visų pirma priklauso nuo to, iš kokios medžiagos jie pagaminti. Tačiau daugumos gamyboje naudojamų standartinių medžiagų atveju verta pasirūpinti, kad baldai po žiemos atrodytų taip pat gerai ir neprarastų solidumo.

 10,881 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes