Kelius prižiūrintys kelinininkai tikina, jog sniegas valomas kiek įmanoma laiku, kad vairuotojai galėtų pasiekti savo kelionės tikslą be didesnių rūpesčių. Tačiau daugiau pasnigus tokie tikinimai tampa beverčiai ir žmonėms sukelia tik pasipiktinimą.
Ši savaitė buvo gana permaininga – netrūko ir sniego, buvo ir minusinė, ir pliusinė temperatūra. Todėl automobilių vairuotojams sąlygos rajono keliuose irgi buvo permainingos.
Pavyzdžiui, antradienio rytą iš Salantų pasiekti Kretingą buvo labai sudėtinga. Iki pat Kūlupėnų anksti ryte kelias valoma nebuvo, todėl susikaupęs sniegas labai trukdė žmonėms laiku pasiekti darbo vietas. Jau nebekalbant apie saugumą.
Nuo Kūlupėnų link Kartenos situacija buvo šiek tiek geresnė. Tačiau važiuoti vadinamu senuoju keliu, pro Klibius, Padvarius, kam nors patarti tikrai nesinorėjo – kelias apie 7-8 val. buvo visiškai nevalytas.
Kretingos kelių tarnybos vadovas Tomas Balčytis „Švyturiui“ teigė, jog kelius nuo sniego valantys automobiliai išvažiuoja apie 5 val. ryto. Jei iki 8 val. kelias dar nebuvo nuvalytas, tai, tikriausiai, dar nespėjo.
Suprantama, žiemą keliai keliai nebus tokie, kokie būna vasarą. Tačiau bent jau sniegą nubraukti vis dėlto galima. Kad mūsiškiai kelininkai tai padaryti sugeba, parodė kelių būklė jau kitą dieną – sniego pertekliaus nebebuvo.
Didžiausiai kelininkų dėmesys vis dėlto kreipiamas į magistralinė kelią A11, Šiauliai-Palanga. Galbūt todėl kiti, mažesnės svarbos keliai lieka antraeilėmis problemomis. Nors būtent jais naudojasi daugiausiai Kretingos rajono gyventojų.

 10,095 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes