„Kretinga“ nusileido lygos „autsaideriams“. (NKL nuotrauka)

Toliau permainingai savo debiutinį sezoną Nacionalinėje krepšinio lygoje rungtyniauja „Kretingos“ krepšinio klubas. Mūsų miesto krepšininkai Klaipėdoje po atkaklios kovos 75-78 nusileido lygos autsaideriams – „Neptūno-Akvaservis“ komandai.

Prastas rungtynių startas ir vėl kainavo brangiai
Rungtynės Klaipėdos sporto bazių valdymo centro salėje mūsų miesto ekipai prasidėjo itin nesėkmingai. Sužaidus vos 5 minutes kretingiškiai jau turėjo dviženklį deficit, kuris baigiantis pirmajam ketvirčiui išaugo iki 13 taškų.
Antrasis kėlinys jau klostėsi visiškai lygiai ir per jį kretingiškiai nei kiek nesumažino savo atsilikimo. Į ilgąją pertrauką jie išėjo atsilikinėdami rezultatu 32-46.
Antrąją pusę jau šiek tiek sėkmingiau pradėjo „Kretingos“ ekipa, kuri nerezultatyviai vykusį kėlinį laimėjo rezultatu 15-12 ir šiek tiek sumažino deficitą.
Paskutiniame kėlinyje „Kretingos“ ekipa buvo praktiškai išlyginusi rungtynių rezultatą, bet per paskutinę minutę „Neptūno-Akvaservis“ ekipa savo persvaros nebepaleido ir puikiai realizuodama baudos metimus nutraukė 11 pralaimėjimų seriją.
„Kretingos“ ekipoje rezultatyviausiai rungtyniauvo 18 taškų pelnęs Eimantas Žilius, 18 taškų surinko Rytis Zabita, po 10 taškų pridėjo Ignas Daukšys ir Spenceris Mitchelas.
„Neptūno-Akvaservis“ komandoje nesustabdomai rungtyniavo 30 taškų pelnęs Oskaras Pleikys, jam neblogai talkino po 12 surinkę Lukas Kreišmontas ir Gediminas Leščiauskas.

Pasigedo koncentracijos
Savo ekipos pasirodymu rungtynėse prieš „Neptūną-Akvaservis“ neliko sužavėtas ir „Kretingos“ ekipos vyriausiasis treneris Arimantas Mikaločius. Jo teigimu, eilinį kartą iš savo auklėtinių pasigedo koncentracijos nuo pat pirmųjų susitikimo minučių.
„Eilinį kartą pradėjome rungtynės „užmigę“. Ir tai mums kainuoja labai daug. Iš vyrų pasigedau koncentracijos ir susikaupimo pirmosiomis minutėmis. Antrojo kėlinio viduryje jau tarsi ir pradėjome žaisti savo žaidimą, bet šiandien to buvo per maža. Ieškosime pralaimėjimo priežaščių ir stengsimės jas ištaisyti“, – pralaimėjimą komentavo treneris.

Išvyka į Šakius
„Kretingos“ krepšinio klubo šeštadienį laukia tolima išvyka į Šakius ir jau trečią kartą susidūrimas su vietos „Vyčio“ ekipa. Pirmosios tarpusavio rungtynės po labai atkaklios kovos rezultatu 66-63 baigėsi “Vyčio” pergalę.
Antrajame susidūrime šakiškiai tiesiog sumindė „Kretingą“ rezultatu 107-60.
Tiesioginę dvikovos transliaciją vasario 12 dieną nuo 16 valandos bus galima stebėti NKL youtube paskyroje.

 7,778 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes