Karteniškiai pradėjo gaminti kamufliažinius tinklus, kurie keliaus į Ukrainą savo šalį nuo užpuolikų ginantiems kariams.
Pasak Kartenos bendruomenės pirmininko, kamufliažinių tinklų gamybos iniciatoriaus Mariaus Meškausko, tokios maskavimo priemonės ukrainiečiams kariams yra labai reikalingos, jų trūksta, todėl nuspręsta pakviesti ne tik Kartenos, bet ir kitas bendruomenes prisidėti prie tokios pagalbos Ukrainai.
„Medžiagas perkame patys, taip pat aukoja ir žmonės, panaudojame ir bendruomenės surenkamas lėšas“, – „Švyturiui“ sakė M.Meškauskas.
Bendruomenės pirmininkas pasidžiaugė, jog praėjusio ketvirtadienio vakarą susirinko būrys akrteniškių, kurie per kelias valandas supynė 4×5 metrų kamufliažinį tinklą. Kol kas dar tik pirmąjį, tačiau numatyta pagaminti bent šešis tokius tinklus.
Kviečiame ir kitas rajono bendruomenes prisidėti prie tinklų gamybos. Tam nereikia kokių nors ypatingų sugebėjimų. Suprantama, reikia šiek tiek žinoti, kaip tai daryti. Susibūrus daugiau žmonių, manau, darbas būtų daug efektyvesnis“, – sakė M.Meškauskas.

 15,025 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes