„Kretinga“ sezoną užbaigė 10 pralaimėjimų serija. (ReAl moments nuotrauka)

Debiutinį sezoną Nacionalinėje krepšinio lygoje dviem triuškinančiais pralaimėjimais užbaigė „Kretingos“ krepšinio klubas. Mūsų miesto krepšininkai Joniškyje rezultatu 67-84 nusileido vietos „Delikateso“ komandai, o vos už poros dienų paskutinėse sezono rungtynėse kretingiškiai Mažeikiuose patyrė dar skaudesni pralaimėjimą rezultatu 47-101 prieš šio miesto „Erelių“ ekipą. Pirmenybes „Kretingos“ komanda užbaigė 13 vietoje iš 14 dalyvių ir į atkrintamąsias varžybas nepateko.

Subyrėjo ketvirtame kėlinyje
Rungtynių Joniškio Saulės pagrindinės mokyklos sporto salėje pradžia kretingiškiams nieko blogo nežadėjo. Mūsų miesto krepšininkai, sužaidus pirmąjį kėlinį, įgijo 6 taškų persvarą 20-14.
Antrajame ketvirtyje aikštėje vaizdas kardinaliai pasikeitė. Mūsų miesto ekipa darė klaidą po klaidos, o tuo puikiai naudojosi šeimininkai, Joniškio „Delikateso“ krepšininkai, kurie šį kėlinį laimėjo net 28-10.
Po ilgosios pertraukos jau kretigiškiai tarsi pabudo iš letargo miego ir parodė savo sugebėjimus puolime ir praktiškai išlygino rungtynių rezultatą. Prieš lemiamą ketvirtį švieslentėje degė skaičiai 58-59.
Paskutinis kėlinys „Kretingos“ ekipai susiklostė tiesiog „košmariškai“. Puolime mūsų miesto krepšininkai mėtė pro šalį, o varžovai savo ruožtu puikiai atakuodami krepšį, susikrovė net 17 taškų persvarą ir laimėjo rungtynes rezultatu 84-67.
„Kretingos“ ekipoje rezultatyviausiai rungtyniavo 18 taškų surinkęs Mintautas Mockus, 16 taškų pelnė Rytis Zabita.
„Delikateso“ komandoje rezultatyvumu išsiskyrė 20 taškų pelnęs Ugnius Mineikis, 19 taškų prie pergalės pridėjo Arūnas Rimkus.

Sezoną užbaigė beviltiškai
Paskutinės šio sezono rungtynės Mažeikiuose „Kretingos“ ekipai prasidėjo tiesiog klaikiai, nuo pat pirmų rungtynių minučių ant parketo dominavo viena komanda, ir tai buvo šeimininkai Mažeikių „Ereliai“, kurie pirmajį kėlinį laimėjo 29-12.
Antrasis ketvirtis kretingiškiams susiklostė dar prasčiau ir jį mūsų miesto krepšininkai pralaimėjo net 14-35. Galima sakyti, kad rungtynių nugalėtojas jau nekėlė klausimų.
Po ilgosios petraukos mažeikiškiai toliau tiesiog traiškė višiškai sutrikusius „Kretingos“ krepšininkus ir po trijų kėlinių pirmavo 78-32.
Net ir paskutiniame ketvirtyje kretigiškiai ne tik nesumažino persvaros, bet varžovams leido įmesti ir 100 taškų, o patys puolime nesugebėjo surinkti nė pusės tiek.
„Kretingos“ komandoje 16 taškų šiose rungtynėse surinko Eimantas Žilius, 10 taškų pridėjo Aidas Viskontas.
„Erelių“ komandoje rezultatyviausiai rungtyniavo po 20 taškų surinkę Robertas Subotkevič ir Ordanas Kanda.

 2,148 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes