Mažieji dvaro parko bičiuliai, M.Daujoto progimnazijos 3a klasės mokiniai (mokytoja R.Zulumskytė-Trumpenskienė), kiekvieną pavasarį dalyvauja puikiame edukaciniame renginyje „Sveiki sugrįžę, Kretingos Dvaro parko giesmininkai“, kurį organizuoja Kretingos muziejaus Gamtos skyriaus vedėja Jurgita Tertelienė.
Vaikai kartu su savo tėveliais, seneliais prigamino inkilų tiek varnėnams, tiek kitiems mažiesiems sparnuočiams. Su muziejaus darbuotojų pagalba inkilai sėkmingai buvo iškelti Dvaro parke. O, kad vaikščioti po parką būtų maloniau ir saugiau, atlikome ir gerą praktinį darbą – sudalyvavome nedidelėje talkoje. Mokiniai vienoje iš Dvaro parko teritorijų šalia tvenkinio surinko nemažai šiukšlių, tarp kurių daugiausia plastiko ir stiklo atliekos. Vaikai su įkvėpimu tvarkė aplinką, suprasdami, jog atlieka labai prasmingą ir svarbų darbą.
Tikėtina, kad tokie renginiai ir veiklos mažųjų gamtos saugotojų ir mylėtojų širdelėse užaugins gražius tikslus, skatinančius ir ateityje puoselėti savo mokyklos, miesto aplinką, išugdys supratingumą, kaip ne tik tvarkyti, bet ir stengtis saugoti, neteršti gamtos, paskatins domėtis ekologija ir dalyvauti aplinkosauginėse veiklose.
M.Daujoto pradinio
ugdymo mokytoja
Rasa Zulumskytė- Trumpenskienė

 35,260 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes