Savivaldybės administracijos direktorius Egidijus Viskontas: „Tokį mero žingsnį vertinu tiesiog kaip eilinį politinį šou ir viešųjų ryšių akciją“ .

Ketvirtadienį Kretingos rajono savivaldybės meras Antanas Kalnius viešai paskelbė, jog Savivaldybės tarybai teiks siūlymą atleisti iš pareigų Savivaldybės administracijos direktorių Egidijų Viskontą, kaip praradusį pasitikėjimą.
Kaip teigiama socialiniuose tinkluose pasirodžiusioje informacijoje, mero A.Kalniaus nepasitikėjimą Administracijos direktoriumi E.Viskontu sukėlė galimai dėl pastarojo nesugebėjimo vadovauti Administracijai įstrigę Kretingos sporto ir sveikatingumo komplekso statybos, Kretingos miesto stadiono, Pranciškonų gimnazijos stadiono rekonstrukcijų, dviračių tako Kretinga-Vydmantai įrengimo bei kitų svarbių projektų įgyvendinimas. Tačiau bene svarbiausia priežastis tai, jog, mero A.Kalniaus nuomone, E.Viskontui galbūt trūksta ketverių metų vadovaujamo darbo stažo, kuris turi būti norint dirbti Administracijos direktoriumi.
Savivaldybės tarybai E.Viskonto kandidatūrą Administracijos direktoriaus pareigoms užimti teikęs meras A.Kalnius viešai teigė, jog anuomet atidžiau nesidomėjęs kandidato vadovaujamo darbo patirtimi. Dokumentus dėl E. Viskonto priėmimo į darbą rengęs Bendrasis skyrius, derinęs ir atitikimą teisės aktams tikrinusi Juridinio skyriaus vedėja, dabar jau išėjusi į pensiją. Taip pat kreiptasi dėl būtinų pažymų į STT ir VSD, kurios buvo gautos.
Vis dėlto A.Kalnius pageidavo gauti daugiau dokumentų, patvirtinančių E.Viskonto tinkamumą dirbti Administracijos direktoriumi. Tarybos sprendimas paskirti E.Viskontą Savivaldybės administracijos direktoriumi buvo priimtas 2021-ųjų sausio 28-ąją įvykusiame posėdyje. Meras A.Kalnius papildomų dokumentų pareikalavo tik tų pačių metų rugsėjo 30-ąją, nes tada, esą, paaiškėjo, jog E.Viskonto turėta vadovaujamo darbo patirtis galimai neatitiko Kretingos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pareigybės aprašyme nustatytų specialiųjų reikalavimų. Meras teigia iki šiol negavęs pageidaujamų dokumentų.
Tačiau Savivaldybės administracijos direktorius E.Viskontas tikina, jog visi dokumentai jau seniai guli mero A.Kalniaus stalčiuje. Merui buvo pateiktos buvusio Seimo pirmininko pavaduotojo Remigijaus Žemaitaičio, kurio patarėju dirbo E.Viskontas, pažyma, taip pat Lietuvos socialdemokratinio jaunimo sąjungos, Žemės ūkio ministerijos, Vyriausiosios rinkimų komisijos pažymos. Be to, Administracijos direktorius dar pridėjo ir Valstybės tarnybos departamento rekomendaciją dėl vadovaujamo darbo patirties įvertinimo. Bet ir tai A.Kalniaus smalsumo nepatenkino.
„Tokį mero žingsnį vertinu tiesiog kaip eilinį politinį šou ir viešųjų ryšių akciją. Metami kaltinimai yra visiškai niekiniai, neparemti jokiais teisiniais dokumentais. Juk net tas „mistinis“ stažo ieškojimas yra tik muilo burbulas. Jei būčiau pažeidęs kokį teisės aktą, senų seniausiai jis būtų buvęs pateiktas visuomenei. Valstybės tarnybos departamentas dar anais metais pateikė oficialų išaiškinimą apie vadovaujamo darbo patirtį, tačiau jis netenkina Kretingos krašto radikalų. Pagal nustatytą teisinį reguliavimą, Valstybės tarnautojų pareigybių aprašymo ir vertinimo metodika nustato tris imperatyvius ir būtinus darbo patirties elementus – organizuoti, koordinuoti ir kontroliuoti asmenų grupės darbą. Dokumentus, kurie tai įrodo, parodžiau Tarybos nariui „kraštiečiui“ Dariui Petreikiui, tačiau sulaukiau tik krūvos grasinimų interpeliacija. Realiai situacija yra tokia, kad bandoma ieškoti priekabių ir daryti rinkiminę kampaniją, bandant apjuodinti mane. Kaip sako sena lietuvių patarlė, „Nori mušti – lazdą rasi“, – „Švyturiui“ sakė Administracijos direktorius E.Viskontas.
Pritarti ar nepritarti mero A.Kalniaus siūlymui atleisti iš pareigų Administracijos direktorių E.Viskontą, kaip praradusį pasitikėjimą, Savivaldybės taryba spręs gegužės 26-ąją vyksiančiame Tarybos posėdyje.

 20,594 peržiūrų (-a)

20% LikesVS
80% Dislikes