Savaitgalį Kretingos kultūros centre skambėjo dainos, sukosi šokių rateliai, netrūko šiltų apsikabinimų ir nuoširdžių linkėjimų. Lietuvos pensininkų sąjungos „Bočiai“ Kretingos bendrija šventė 30-ies metų veiklos sukaktį.

Renginyje dalyvavęs ir „Bočių“ narius sveikinęs Kretingos rajono savivaldybės administracijos direktorius Egidijus Viskontas teigė, „kad itin džiugu būti šitoje bendruomenėje, kuri nestokoja džiaugsmo, geba mėgautis kiekviena gyvenimo akimirka ir patys sau susikurti šventę kasdienybėje. Dėkodamas „Bočių“ vadovui Pranui Liaučiui už iniciatyvas, rengiamus projektus ir sutelktą bendruomenę, linkėjo neprarasti entuziazmo, nepristigti polėkio burtis bendroms veiklos ir taip turtinti Kretingos rajono gyvenimą.“.

Lietuvos pensininkų sąjungos „Bočiai“ Kretingos bendrijos jubiliejiniame renginyje sveikino gausus būrys senjorų bendraminčių iš Šilutės, Klaipėdos, Palangos, Skuodo, Naujosios Akmenės, Plungės ir Raseinių savivaldybių. Atvykę kolektyvai džiugino vieni kitus koncertiniais pasirodymais, dainomis ir šokiais. Į šventę Kretingos senjorų bendruomenei šilčiausius sveikinimus atvežė iš Telšių atvykęs Lietuvos pensininkų sąjungos „Bočiai“ pirmininkas Kajatonas Šliogeris.

„Džiaugiuosi, kad Kretingos rajone yra vietos senjorams ir jie yra tokia aktyvi bendruomenės dalis. Kretingos „Bočiai“ vienija ne tik bendraminčius, bet ir parodo, kad senjorai gali būti veiklūs, kuriantys ir fiziškai aktyvūs visuomenės nariai. Sveikindamas su gražia sukaktimi, linkėdamas ir toliau per gyvenimą keliauti su daina ir šokio žingsniu,“ – kalbėjo Savivaldybės mero pavaduotojas Dangiras Samalius.

„Bočių“ draugija buvo įkurta 1992 m. balandžio 23 d. nusipelniusio Lietuvos trenerio kretingiškio Stasio Ruzgailos iniciatyva. Šiuo metu Kretingos „Bočiai“ vienija per 130 narių, kurių gretas kasmet papildo nauji nariai. Aktyvi bendruomenė, kuri kartais nepelnyta primirštama, nuolat rengia vakarones, koncertus. Yra subūrusi ansamblį, kaimo kapelą, nuolat organizuoja išvykas, ekskursijas. Savo veikloms įgyvendinti rengia projektus ir siekia gauti finansavimą, kad galėtų į renginius pritraukti kuo daugiau aktyvių rajono žmonių, įprasmintų save ir džiugintų kitus.

 32,362 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes