Kūlupėnų M. Valančiaus pagrindinėje mokykloje gegužės 23 dieną susitiko projekto „Erasmus+“ pagrindinio veiksmo bendrojo ugdymo sektoriaus tarpmokyklinės strateginės partnerystės projekto Nr. 2019-1-PL01-KÀ229-064952_2 „Music unites, art inspires“ („Muzika jungia, menas (dailė) įkvepia“) partneriai iš penkių Europos valstybių – Graikijos, Italijos, Ispanijos, Lenkijos ir Lietuvos.

Kretingos rajono savivaldybės administracijos direktorius Egidijus Viskontas projekto dalyvius ir į Kretingos rajoną atvykusius svečius sveikino anglų kalba ir džiaugėsi, kad projekto tikslas – susipažinti su žymiausių penkių Europos šalių dailininkų, rašytojų ir kompozitorių kūryba bei suprasti jų kūrybos reikšmę šiandieniniame moderniame technologijų pasaulyje – įgyvendintas, o jo rezultatais džiaugiasi ne tik projekto dalyviai, bet ir jų mokyklų bendruomenės. Kreipdamasis į renginio dalyvius, E. Viskontas linkėjo atrasti Kretingos rajono grožį ir bendrystės džiaugsmą.

Susirinkusiuosius itin jautriai pasveikino Kūlupėnų M. Valančiaus pagrindinės mokyklos vaikai, sudainuodami garsiąją Ukrainos protesto dainą „Oy u Luzi Chervona Kalyna“, kurios žodžius ir melodiją puikiai moka tiek užsienio svečiai, tiek vietos bendruomenė, taip išreikšdami solidarumą karo siaubą išgyvenančių ukrainiečių tautai.

Pasveikinti projekto dalyvių atvyko ir Savivaldybės tarybos narė Vitalija Valančiutė, Kūlupėnų seniūnijos seniūnė Rita Lubienė, Savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėjo pavaduotoja Daiva Tranizienė, bei Savivaldybės meras Antanas Kalnius, kuris svečius iš Europos sveikino unikaliai – lietuviškai, o jam susikalbėti padėjo Kūlupėnų M. Valančiaus pagrindinės mokyklos anglų kalbos mokytoja Nijolė Montrimaitė.

Kretingos rajono Kūlupėnų M. Valančiaus pagrindinės mokyklos dalyvavimas partnerio teisėmis šiame projekte buvo naudingas visai mokyklos bendruomenei, suprantančiai, kad itin svarbu šiuolaikiniame pasaulyje atverti galimybes tarptautiniam bendradarbiavimui, daugiakultūrinei aplinkai, gebėti susikalbėti ir pristatyti savitą savo šalies, regiono kultūrą, meną ir istoriją.

 15,070 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes