Praėjusį šeštadienį šeštą kartą iš eilės Kartenos seniūnija tapo Kretingos rajono seniūnijų sporto žaidynių mero prizams laimėti nugalėtoja.

Dvejus paskutiniuosius metus seniūnijų sporto žaidynės dėl pandemijos nevyko. Karteniškiai sportininkai stipriausi buvo nuo 2015-ųjų. Šiemet, bendrakomandinėje įskaitoje surinkę 90 taškų, jie vėl tapo žaidynių nugalėtojais.

Tik šiek tiek karteniškiams nusileido Kūlupėnų stipruoliai, surinkę 88 taškus ir laimėję antrąją vietą.

Trečioji vieta atiteko Žalgirio seniūnijos sportininkams, surinkusiems 77 taškus.

Sportininkai iš visų seniūnijų varžėsi 11 rungčių. Viena rungtis buvo skirta seniūnams – Seniūnų trikovės varžytuvės, kuriose seniūnai šaudė, svaidė smiginio strėles, mėtė žiedus.

Šioje rungtyje taikliausia buvo Kūlupėnų seniūnė Rita Lubienė, kuri geriausiai pasirodė ir prieš kitas seniūnes moteris.

Antrąją vietą užėme Salantų miesto seniūnas Kazimieras Galdikas, o trečioji atiteko Imbarės seniūnui Antanui Turauskiui.

Futbolo rungtyje geriausiai pasirodė Kretingos miesto seniūnijos futbolininkai Dovydas Macius, Kazimieras Gnedojus, Žilvinas Lukošius, Mindaugas Arys, Rokas Šipalis ir Tautvydas Jankavičius, iškovoje nugalėtojų taurę bei pirmosios vietos medalius.

Antrosios vietos apdovanojimus namo išsivežė Kartenos seniūnijos futbolininkai Laurynas Šilauskas, Vitalijus Riauka, Edmundas Šilauskas, Nojus Gelumbickas, Tomas Kupšys, Karolis Kaubrys ir Artūras Šlyžius.

Trečioji vieta atiteko Salantų miesto futbolo komandai, kurios sudėtyje rungtyniavo Dovydas Dvarionas, Edgaras Arlauskas, Paulius Talmontas, Vilmantas Pocius, Lukas Lukauskis, Dainius Rapalis, Marius Rapalis ir Mantas Bertulis.

Tinklinio aikštėje vyrų grupėje stipriausi buvo Kartenos seniūnijos tinklininkai Martynas Kniukšta, Tomas Drungilas, Mantas Baltmiškis ir Rolandas Lukauskas, iškovoję pirmąją vietą.

Antrąją vietą užėmė Darbėnų seniūnijos sportininkai – Rapolas Serapinas, Karolis Daukantas, Valentas Anužis ir Deividas Sendrevičius, o trečioji vieta atiteko kūlupėniškiams – Donatui Bumbliui, Juliui Narkui, Dovydui Zajenčiauskui.

Moterų grupėje geriausiomis tinklininkėmis pripažintos Vydmantų seniūnijos moterys – Simona Kirstukienė, Jadvyga Januševič ir Loreta Stainytė, užėmusios pirmąją vietą.

Antrosios vietos apdovanojimus iškovojo kūlupėniškės Renata Švelnytė, Indrė Eismontaitė, Viktorija Domarkaitė ir Dovilė Višinskienė.

Trečioji vieta atitekoDarbėnų seniūnijos sportininkėms – julijai Eglinei, Dominykai Mikutavičiūtei ir Enrikai Grinevičiūtei.

Pirmąją vietą krepšinio rungtynėse iškovojo Salantų miesto seniūnijos krepšininkai – Jonas Galdikas, Tomas Narmontas ir Andrius Bėrontas.

Antroji vieta atiteko kūlupėniškiams – Aurelijui Baltrimui, Edmundui Vaičiui, Šarūnui Stalmokui ir Sigitui Jonučiui.

Trečiosios vietos apdovanojimus pelnė Vydmantų seniūnijos krepšininkai – Nerijus Stonkus, Žygimantas Bendikas, Žygimantas Poškus ir Mantas Aukselis.

Svarsčio 32 ir 24 kilogramų kėlimo rungtyje nugalėtoja tapo kartenos seniūnijos komanda – Justas Venckauskis, Aurimas Balsevičius ir Vygantas Brauklys.

Antrąją vietą užėmė Žalgirio seniūnijos komanda – Marius Daugintis, Artūras Zastartas ir Ramūnas Večerskis.

Trečioji vieta atiteko Imbarės seniūnijos sportininkams – Valdui Grigaičiui, Egidijui Zaleckiui ir Robertui Narvilui.

Galiūnų konkurse nenugalimi buvo Žalgirio seniūnijos stipruoliai Gediminas Gražulis ir Ovidijus Tičkus, užėmę pirmąją vietą.

Antrosios vietos apdovanojimus iškovojo galiūnai iš Kretingos miesto seniūnijos – Tomas Andriukaitis ir Bernardas Pocius, o trečioji vieta atiteko sportininkams iš Kartenos seniūnijos – Alfredui Vyšniauskui ir Dovydui Venckui.

Smiginio rungtyje, kurioje varžėsi tik moterys, geriausiai pasirodė pirmąją vietą užėmusi kartenos seniūnijos komanda – Edita Mackevičienė, Eglė Geležinienė ir Silvija Stankutė.

Antroji vieta atiteko Vydmantų seniūnijos sportininkėms Viktorijai Žalimei, Monikai Mažutytei ir Inesai Montrimaitei, o trečiąją vietą užėmė Imbarės seniūnijos moterys – Rūta Vaičienė, Vaida Čiuželienė ir Rasa Stanienė.

Linksmiausioje estafetėje, kurioje savo sugebėjimus pademonstravo mamos, tėčiai ir vaikai, nugalėtojomis tapo Vydmantų seniūnijoje gyvenančios šeimos – Vida, Artūras ir Kasparas Draukšai bei Giedrė, Saulius ir Emilijus Noreikai.

Antrosios vietos apdovanojimus laimėjo Kūlupėnų seniūnijos šeimynos – Rita, Juozas ir Eimantas Vaitkai bei irena, Vytautas ir Vytautė Gervinskiai.

Trečioji vieta atiteko Žalgirio seniūnijos šeimoms – Eglei, Tomui ir Austėjai Narvilams bei Aistei, Nerijui ir Kamilei Narvilams.

Geriausiai šaškininkais pripažinta Kretingos miesto seniūnijos komanda – Algirdas Gadeikis, Mindaugas Žilinskis ir Danutė Kovalskienė.

Antrąją vietą užėmė Salantų miesto seniūnijos šaškininkai – Kazimieras Galdikas, Stasys Kubilius ir Ramunė Ruginienė. Trečuioji vieta atiteko šaškininkams iš Imbarės seniūnijos – Zigmui Juroniui, Algimantui Černiauskui ir Editai Numgaudytei.

Šaudymo rungtyje, kurioje rungtyniavo po du vyrus ir dvi moteris, komandinėje įskaitoje nugalėtojais tapo šauliai iš Kretingos seniūnijos – Kristina Butkė, Renata Dervinienė, Kęstutis Bončkus ir Mantas Elzbergas.

Antrąją vietą iškovojo Kartenos seniūnijos šauliai – Janina Mickuvienė, Aušra Gedgaudienė, Vytautas Lukauskas ir Martyna Kupšys. Trečioji vieta atiteko Žalgirio seniūnijos sportininkams – Vilijai Puidokienei, Laurai Rimkuvienei, Arvydui Stuopeliui ir Aivarui Kupšiui.

Tradicinėje, daugiausiai sirgalių pritraukiančioje ir karščiausių sportinių aistrų kupinoje virvės traukimo rungtyje dalyvavo devynios komandos.

Įnirtigiausia kova vyko finalinėje rungtyje, kurioje dėl stipriausiųjų virvės traukikų susirungė Kartenos ir Kūlupėnų seniūnijų komandos.

Nors kūlupėniškiai grūmėsi labai energingai, vis dėlto sėkmė labiaus šypsojosi karteniškiams Alfredui Vyšniauskui, Broniui Urbonui, Aurimui Balsevičiui, Vygantui Braukliui, Juliui Beinorui, Dovydui Venckui ir Vytautui Rudžiui, tapusiems nugalėtojais ir namo išsivežusiems pirmosios vietos apdovanojimus.

Antroje vietoje, tačiau labai netoli pirmosios, liko Kūlupėnų seniūnijos stipruoliai –Rolandas Žiobakas, Artūras Narvilas, Evaldas Kubilius, Petras Šadreika, Sigitas Jonutis, Valentas Turauskas ir Gediminas Mažeika.

Trečioji vieta atieko Kretingos seniūnijos komandai – Mindaugui Žilinskui, Vytautui Viskontui, Petrui Merkeliui, Sigitui Zastartui, Dariui Butkui ir Danieliui Spučiui.

 

 12,314 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes