Kai kepina karščiai, mažų mažiausiai norisi apkrauti skrandį sunkiai virškinamu maistu, tačiau aprūpinti organizmą būtinomis maistinėmis medžiagomis yra svarbu visais metų laikais. Išbandykite šiuos tris receptus: paruošti valgius bus labai paprasta, o jų skonis jus tikrai maloniai nustebins.

Gaivi agurkų ir avokadų sriuba

Jums reikės:

  • 500 ml kefyro
  • 2 avokadų
  • 2 agurkų
  • Saujelės krapų
  • Saujelės svogūnų laiškų
  • 3 valg. š. citrinos sulčių
  • Druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)

Kaip gaminti?

Nulupkite agurkus ir avokadus, išimkite avokadų kauliukus.

Susmulkinkite agurkus, avokadus ir krapus.

Į trintuvą supilkite kefyrą, sudėkite visus ingredientus ir suplakite iki vientisos konsistencijos.

Paragaukite. Jei reikia, įberkite daugiau druskos ar įpilkite citrinos sulčių.

Atvėsinkite ir patiekite. Galite papuošti agurkų kubeliais ir žalumynais.

Greitai paruošiamos jaunų burokėlių salotos

Jums reikės:

  • 4 jaunų burokėlių (nevirtų)
  • Saujos salotų lapų
  • 100 g fetos sūrio
  • Saujos smulkintų graikinių riešutų
  • 1 nedidelio rausvojo svogūno
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 2 valg. š. citrinos sulčių
  • 1 valg. š. balzaminio acto
  • 1 arb. š. medaus
  • Druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)

Kaip gaminti?

Nuplaukite ir susmulkinkite burokėlius.

Į lėkštes dėkite kruopščiai nuplautus plėšytus salotų lapus, o ant viršaus – smulkintus burokėlius.

Ant viršaus dėkite smulkintą fetos sūrį, graikinius riešutus ir smulkintą svogūną.

Paruoškite padažą: sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, balzaminį actą ir medų. Įberkite druskos ir pipirų. Viską gerai išmaišykite, ir šiuo padažu pagardinkite paruoštas salotas.

Orkaitėje keptos cukinijos su varške

Jums reikės:

  • 4 jaunų cukinijų
  • 500 g varškės
  • 100 g sūrio
  • 3 kiaušinių
  • 2 valg. š. grietinės arba natūralaus jogurto
  • 2 česnako skiltelių
  • Druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)

Kaip gaminti?

Cukinijas perpjaukite išilgai ir išskobkite vidų.

Varškę sumaišykite su grietine arba natūraliu jogurtu, įmuškite kiaušinius, įspauskite česnako, įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Viską gerai išmaišykite, ir šia mase įdarykite cukinijų puseles.

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, dėkite cukinijų puseles. Pabarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes.

Šie patiekalai paruošiami itin greitai, o jų skonis jus tikrai maloniai nustebins. Vasaros laikotarpiu tikrai nesinori ilgas valandas sukiotis virtuvėje, todėl šie paprasti patiekalai gali tapti tikru išsigelbėjimu. Jei planuojate apsipirkti, jums gali praversti naujas Norfa leidinys, kuriame yra skelbiamos šiuo metu aktualiausios akcijos ir kiti ypatingi pasiūlymai. Jei jūsų pirkinių sąrašas bus planuojamas dar iš anksto, tai gali padėti sutaupyti dar daugiau laiko ir pinigų.

Mėgaukitės vasara ir negaiškite laiko sukinėdamiesi prie karštų puodų: paruošti gardžius patiekalus gali būti tikrai labai paprasta, ir tam jums neprireiks pernelyg daug laiko!

 264,196 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes