Turbūt jau mažai ką berastumėme, kas nesinaudoja išmaniaisiais telefonais ar kitomis populiariomis technologijomis. Spartėjant gyvenimo tempui, vis labiau norisi jas įsileisti į savo gyvenimą – darbą, namus, laisvalaikį. Nors kai kam ir gali pasirodyti, kad naujausios technologijos – toli gražu ne pirmo būtinumo prabangos prekė, tačiau išties, pasvėrus visus už ir prieš, netruks įsitikinti, kad išmani įranga namuose gali padėti sutaupyti tiek jūsų brangaus laiko, tiek pinigų, o taip pat vis dažnesniais atvejais ir tausoti gamtą.

Tad kokią išmaniąją įrangą pravartu įsigyti?

Saulės jėgainės

Sparčiai populiarėjantis ekologiškas būdas saulės energiją paversti elektra. Saulės jėgainės įrengimui reikalingi įvairūs jos komponentai. Pigu.lt saulės kolektoriai skirti šiluminei energijai gaminti – namų šildymui ar karštam vandeniui. Saulės moduliai skirti generuoti būtent elektrai. O inverteriai pakeičia nuolatinę srovę į kintamąją ir, priklausomai nuo tipo, kaupia nesunaudotą energiją akumuliatoriuje, kurią, atjungus tinklą, vėliau galima panaudoti įvairioms reikmėms.

Be to, kad saulės energija yra ekonomiškas ir atsinaujinantis išteklius, patys saulės jėgainių komponentai yra gaminami iš saugių ir perdirbamų medžiagų. Tad nėra abejonių, kad tai vienas tvariausių gyvenimo būdų, o tai reiškia – ir vienas išmaniausių.

 

Namų apsauga

Norintiems komforto, saugumo ir, žinoma, sutaupyti, puikiai gali pasitarnauti išmani namų apsauga.

  1. Išmanūs durų skambučiai, videodomofonai bei vaizdo telefonspynės suteikia galimybę stebėti šalia durų pasirodžiusius svečius bei, esant poreikiui, su jais pasikalbėti.
  2. Išmaniosios durų rankenos-užraktai taip pat suteikia papildomo patogumo ir saugumo – jų spynas galima valdyti ne tik įprastais standartiniais raktais, bet ir PIN kodais, Bluetooth, programėlėmis, bei pirštų antspaudais.
  3. Išmanūs dūmų bei dujų detektoriai gali siųsti informaciją į jūsų išmanųjį telefoną, tad galima greičiau reaguoti į ištikusią pavojingą situaciją ir taip išvengti didesnių nelaimių bei nuostolių.
  4. Išmanieji elektros lizdai – nebrangus ir patogus būdas nuotoliniu būdu valdyti įrenginius bei stebėti, kiek kuris sueikvoja energijos. Iš bet kurios vietos galima patikrinti, ar nepaliktas koks nors prietaisas įjungtas į rozetę, bei prireikus ją išjungti. Arba sukurti išjungimo-įjungimo tvarkaraščius, atitinkančius įpročius, tokiu būdu sutaupant laiko ir energijos. Šie išmanieji elektros lizdai yra valdomi programėle, kai kurie dar ir balsu. Tereikia išsirinkti atitinkamą maksimalią apkrovą – pavyzdžiui, kai kurie, iki 10A, skirti tik televizoriui, kompiuteriui ar šviestuvui.
  5. Išmanios lemputės taip pat gali suteikti komforto ir padėti sutaupyti elektros energijos. Susiejus su savo išmaniuoju telefonu, nuotoliniu būdu galima uždegti ar išjungti šviesą bei keisti jos intensyvumą. Arba susiejus su durų ar rankenų davikliais, galima uždegti ar išjungti vos pravėrus duris. Su tokiomis lemputėmis elektros sąnaudos sumažėja iki 90 procentų.
  6. Garažų vartų automatika suteikia galimybę valdyti vartus nuotoliniu būdu, neišlipant iš automobilio ar, esant poreikiui ir išsirinkus išmaniąją automatiką su programėlės valdymu, kad ir kitoje pasaulio vietoje. Valdymo programėlės dėka galima sužinoti vartų būseną, įrašyti atidarymų istoriją ar prireikus suteikti prieigą kitam vartotojui bei ją panaikinti. Garažo vartai su automatika apsunkina ir įsilaužimus, ypač jei dar yra integruota apsaugos sistema. Norėdami sužinoti daugiau apie šią įrangą, spauskite čia.

 

Sodininkystė

Išmaniosios daigyklos suteikia galimybę lengvai patiems įsitraukti į žalumynų bei kitų augalų auginimą, nes išties priežiūra pasirūpina pats įrenginys. Su savaime laistančio sodo programa galima atsipalaiduoti ir nesijaudinti – prietaisas viską padarys už jus ir teisingiausiu būdu: pasirūpins, kad užtektų tiek vandens, tiek šviesos, tiek maistinių medžiagų ir, žinoma, viskas bus užauginta be GMO, pesticidų ir kitokių kenksmingų medžiagų.

Šiose daigyklose galima auginti nuo žalumynų ir salotų iki vaisių. O dar svarbu ir tai, kad tokiu būdu suvartojama 95% mažiau vandens nei tradiciniame žemės ūkyje ir yra greitesnis auginimo ciklas. Taip pat šie prietaisai suteikia galimybę auginti žalumynus 365 dienas per metus.

Robotai-žoliapjovės, su įkraunamais akumuliatoriais bei valdomi programėlėmis, taip pat yra puikus sprendimas turintiems ne tik sodus, bet ir nuosavus namus su veja. Šie prietaisai gali padėti sutaupyti laiko, kurį galėsite skirti svarbesniems ir, daugelis sutiks, malonesniems užsiėmimams. Robotų-žoliapjovių gausa suteikia galimybę pasirinkti prietaisą pagal kiekvieno poreikius – priklausomai nuo vejos dydžio, sklypo kalvotumo ir apželdinimo, prietaiso valdymo bei komplektacijos galima išsirinkti tikrai kokybišką įrenginį, kuris puikiai atliks savo funkcijas, ir taip suteiks maksimalų komfortą.

 8,497 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes