Tradicinė Kartenos miestelio šventė šiemet persikėlė į mokyklos-daugiafunkcinio centro stadioną. Didelėje erdvėje gražiai sugyveno ir vaikų žaidimų bei pramogų sektorius, ir įvairioms sporto rungtims skirta stadiono dalis.

Iki vidurdienio visų kantrybę išbandė lietus, tačiau Aukščiausiasis, matyt, nutarė negadinti šventės ir iki vidurnakčio, iki šventė pabaigos, iš dangaus nenukrito nė lašas.

Šį kartą šventės sportinių rungčių programa apsiribojo dviem sporto šakomis. Bene pirmą kartą Kartenoje įvyko tarptautinės virvės traukimo varžybos, kuriose dalyvavo ir Latvijos komanda. Baigiantis šiai rungčiai stadiono vieta, kurioje vyrai iš paskutiniųjų jėgų stengėsi nepasiduoti ir į save pertraukti virvę, buvo išvagota, lyg su sunkiąja technika išvažinėta. Niekniekis, kol dar vasara – žolė ataugs, veja susilygins. Svarbiausia, kad komandų pasišventimas nugalėti kaitino žiūrovų aistras, kiekvienas galėjo palaikyti savo mėgstamą komandą.

Stadiono sektorius šalia estrados buvo skirtas vyrams-galiūnams, dalyvavusiems Lietuvos galiūnų komandiniame čempionate. Kartenos stadione ne kasdien gali pamatyti, kaip vyrai, apsikabinę sunkų akmeninį rutulį, kelia ir permetą jį per plieninį vamzdį, iškeltą iki pusantro metro, kaip mėto, varto už save didesnes sunkiosios technikos padangas, sveriančias po 360 kg. O dar galiūnai varžėsi rentinio nešimo, rąsto kėlimo, burbulų (svoris po 260 kg) atkėlimo rungtyse.

Galiūnai varžėsi poromis, o iškovotos vietos pagal susumuotus taškus pasiskirstė taip: III vieta – Saulius Skikas ir Vytenis Pauža, II vieta – Modestas Struckus ir Lukas Mataitis,  I vieta – Karolis Aleksandravičius ir Dainius Repšys.

Pertraukėlėse tarp galiūnų rungčių savo galimybes galėjo pademonstruoti ir žiūrovai. Jiems teko paprastesni, bet nė kiek ne prastesni jėgos pratimai: tai ištiesus rankas kiek įmanoma ilgiau išlaikyti giros skardinių pakuotę, tai lengvojo automobilio padangą. Pusantros ar dvi minutes – ilgiau nė vienas nepatraukė.

Po sporto rungčių stadiono erdvę užpildė muzika ir šokiai. Pasirodė, kad estradai parinkta vieta buvo lyg papildomame slėnyje atsidūrusi, nes vieną pusę ribojo slėnio kalva, kitą pusę – aukštas kelio pylimas, o į jį atsimušęs garsas sklido po didesnę miestelio pusę. Baigiamojoje šventės diskotekoje smagiai šėlo ir jauni, ir vyresni.

 13,017 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes