Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys Nusipelniusio Lietuvos gydytojo Garbės ženklu apdovanojo Kartenos pirminės sveikatos priežiūros centro šeimos gydytoją Janę Leščiauskienę.

Ministro įsakymas dėl šio apdovanojimo buvo pasirašytas dar gegužės mėnesį, tačiau dėl asmeninių priežasčių visų karteniškių mylima, gerbiama ir „daktarėle“ vadinama gydytoja tada negalėjo vykti į Vilnių. J. Leščiauskienei išreikštos didelės pagarbos ir pripažinimo dėl jos begalinio atsidavimo savo darbui ir profesijai ženklu tapo tai, kad apdovanojimo ceremonija vyko Kartenos Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje.

Bažnyčios klebonas Algirdas Lukšas mišių metu kalbėjo apie tarnystės misiją: „laiminga yra bendruomenė, kai turi žmonių, galinčių tarnauti kitiems“.

„Mediko šypsena, mediko žvilgsnis, mediko žodis gydo žaizdas anksčiau nei jos atsiranda. Yra tokių gydytojų ir šiandien čia kartu su mumis, štai kodėl Janei Leščiauskienei suteiktas Nusipelniusio Lietuvos gydytojo vardas“, – įteikdamas Nusipelniusio Lietuvos gydytojo garbės ženklą sakė ministras Arūnas Dulkys.

Kartenos gydytoją pasveikino Klaipėdos rajono savivaldybės meras Antanas Kalnius, administracijos vadovai, Seimo narys Antanas Vinkus, Kartenos ir Kūlupėnų seniūnijų vadovai bei daugybė žmonių, kuriems jau kelias dešimtis metų ištikimai tarnauja šeimos gydytoja J. Leščiauskienė.

„Dėkoju už šį garbingą apdovanojimą, tačiau aš jo nepriskiriu vien tik sau, aš dalinu šį apdovanojimą visam savo kolektyvui, visoms gydytojoms ir personalui bei gerbiamam direktoriui. Dėkoju jums visiems, kurie prieš 41 metus manimi pasitikėjote, kurie patikėjo savo, savo vaikų, anūkų sveikatą. Kai aš prieš 50 metų išgirdau Hipokrato žodžius padėti visur ir visada, visiems – taip ir stengiuosi visą gyvenimą elgtis“, – kreipdamasi į susirinkusiuosius kalbėjo J. Leščiauskienė.

J. Leščiauskienė gyventi į Karteną atsikėlė 1981 metų pavasarį. Prieš tai ji dirbo Kaune. Janė Leščiauskienė karteniškius gydo jau daugiau kaip keturis dešimtmečius. Miestelio žmonės pamilę savo daktarę: jos akyse gimę, augę kūdikiai šiandien jau patys tapę tėvais, o jų tėvai – seneliais.

Nusipelniusio Lietuvos gydytojo vardas suteikiamas ir Nusipelniusio Lietuvos gydytojo garbės ženklu apdovanojami gydytojai už ilgametį, nepriekaištingą ir pasiaukojamą darbą Lietuvos žmonių sveikatos labui, dirbantys asmens ir visuomenės sveikatos priežiūros įstaigose.

Nusipelniusių gydytojų ir sveikatos apsaugos darbuotojų vardai suteikiami nuo 2004 metų, nusipelniusių Lietuvos slaugytojų vardai – nuo 2015-ųjų.

 12,300 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes