Rugpjūčio 6-ąją Kretingoje, „Atminties kiemelyje“ prie ūkvedžio namo pasodinti du glaustašakiai ąžuolai, skirti Seimo nariui, kraštiečiui, Kretingos rajono garbės piliečiui Antanui Vinkui bei profesoriui, habilituotam daktarui, akademikui Vladui Algirdui Bumeliui. Kretingiškiai, nacionaliniais medžiais įprasminę šias iškilias asmenybes, parodė didelę pagarbą, meilę ir ištikimybę.

    Nuo 2015-ųjų ūkvedžio namo kiemelyje, ant Akmenos upės kranto, formuojama nauja kultūros erdvė.

„Per žaliuojančius žolynus, tarp nesibaigiančios vandens tėkmės, švyti atminimo, pagarbos, meilės ženklai mūsų geriausiems, iškiliausiems krašto žmonėms, kurie yra įprasminti glaustašakių ąžuolų alėjoje“, –  kalbėjo Kretingos muziejaus direktorė Vida Kanapkienė.

Apie diplomatą, politinį bei visuomenės veikėją A. Vinkų galima kalbėti ilgai, bet galima pasakyti ir vienu sakiniu. Anot V. Kanapkienės, jis yra žmogus, ne tik mums atvėręs savo širdies vartus, bet ir svarbi politinė figūra, kuri neskaldo Lietuvos, neskaldo visuomenės, o visus žmones jungia į vieną darbų kamuolį dėl Lietuvos.

Kraštiečiui šis įvykis neabejotinai giliai įsirėžė į atmintį.

„Pirmą kartą gyvenime man, esant gyvam, sodinamas atminimo ąžuolas. Didžiuokimės mes visi, kad turime Joną Karolį Chodkevičių, kad šį miestą kūrė, statė ir garsino Zubovai, Masalskiai, grafai Tiškevičiai ir grafų Tiškevičių palikimas yra švytinti žvaigždė ne vien Lietuvoje ar Europoje, bet ir pasauliniu mastu“, – mintimis dalinosi Seimo narys, Kretingos rajono garbės pilietis A. Vinkus.

Toks pat ąžuolas buvo pasodintas Lietuvos chemikui, mokslininkui, biotechnologui V. A. Bumeliui.

„Mūsų mokslo pasididžiavimui, kuris Kretingoje pastatė „Northway“, kuris yra mūsų visų idėjų rėmėjas bei remia ir žodžiu, ir finansiškai“, – teigė V. Kanapkienė.

Pasak Kretingos mero Antano Kalniaus, muziejus visada turi naujovių, visada yra žingsneliu kretingiškių idėjų priekyje. A. Kalniui džiugu bei malonu prisidėti prie šios gražios, naujos tradicijos ir jis tikisi, jog ši tradicija visada bus puoselėjama, o šie medžiai, kaip ir tie du vyrai, amžinai puoš Kretingos miestą.

Judita Baranauskaitė

 25,877 peržiūrų (-a)

67% LikesVS
33% Dislikes