Pajūrio ugniagesiai beveik penkias valandas kovojo su netoli Palangos esančiuose Vydmantuose kilusiu didžiuliu gaisru. Įvyko ne skaudi nelaimė, o kriminalinis nusikaltimas. Didžiulis ūkinis pastatas padegtas tyčia.

Kretingos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai kuo greičiau atvykti į Vydmantus paprašyti antradienio vakarą. Apie 17.18 val. gaisras kilo šio kaimo Tulpių akligatvyje. Užsidegė nemažas ūkio paskirties pastatas (apie 600 kvadratinių metrų ploto).

Sovietinių laikų mūrinis pastatas (mansarda medinė, stogas dengtas šiferiu) padalintas į penkias dalis ir priklauso skirtingiems vietos gyventojams. Pasirodžius ugniagesiams, daržinė jau degė atvira liepsna. Kretingos rajono gaisrininkams su ugnimi kovoti padėjo kolegos iš Palangos ir Klaipėdos rajono.

Iš viso gaisravietėje darbavosi keturių  ugniagesių autocisternų ekipažai. Per gaisrą nudegė visas pastato stogas, sudegė mansardiniame pastato aukšte laikytas šienas – apie 60 tonų. Pirmas pastato aukštas ir jame laikyti daiktai supilti vandeniu. Gaisro metu pavyko išgelbėti pastate augintus 60 triušių.

Išsaugotas ir už 15 metrų nuo gaisravietės stovintis lygiai tokio paties dydžio ūkinis pastatas. Iš viso gaisro gesinimas truko apie penkias valandas. Įvykio vietoje darbavosi ne tik ugniagesiai, bet ir policininkai. Įtariama, kad pastatas, kuriame elektros nebuvo, padegtas tyčia.

Apie tai liudija ir keli nustatyti gaisro židiniai. Gaisras sukeltas pastato pastogėje, kurioje ir laikytas šienas. Kol kas ikiteisminis tyrimas dėl šio įvykio nepradėtas. Kretingos rajono policijos komisariato pareigūnai surinko medžiagą dėl galimo svetimo turto sunaikinimo ar sugadinimo visuotinai pavojingu būdu. Galimas padegėjas ar padegėjai ieškomi.

 

 8,020 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes