Kretingos miesto gyventojų į specialius konteinerius sunešama tekstilė nuo penktadienio keliauja į aplinkotvarkos bendrovės „Ecoservice“ tekstilės rūšiavimo centrą Vilniuje. Surinkti tekstilės gaminiai centre rūšiuojami, paruošiami antriniam panaudojimui – tokiu būdu išvengia sąvartynų.

Kretingoje iš viso yra devyni konteineriai tekstilės gaminiams surinkti – jų kiekis ir stovėjimo vietos kol kas nesikeis, konteineriai bus ištuštinami kas antrą savaitę.

„Palikdami specialiuose konteineriuose nebereikalingą, tačiau dar tinkamą naudoti tekstilę, gyventojai suteikia jai antrą gyvenimą, tai leidžia tausoti žaliavas, užtikrinti mažesnį neigiamą poveikį aplinkai. Mes savo ruožtu stengiamės, kad rūšiavimas gyventojams taptų ne tik vertybiniu, bet ir patogiu pasirinkimu“, – sakė Konstantinas Gurinas, „Ecoservice“ tekstilės rūšiavimo verslo direktorius.

Į tekstilės rūšiavimo centrą Vilniuje suvežama tekstilė iš Kretingos, taip pat Vilniaus, Klaipėdos, Šiaulių, Marijampolės, Trakų, Šalčininkų, Raseinių, Švenčionių, Skuodo tekstilės konteinerių. Šiame centre tekstilės gaminiai perrūšiuojami, suskirstomi ir paruošiami antriniam panaudojimui. Būtent todėl į specialius konteinerius reikėtų mesti tik nesuplyšusius, švarius, dar naudoti tinkamus drabužius, avalynę porose, rankines ir diržus, užuolaidas, rankšluosčius, patalynės užvalkalų komplektus.

K. Gurinas sako, kad rūbus ir kitus tekstilės gaminius reikėtų sudėti į maišelius, juos tvirtai užrišti, jokiu būdu nepalikti šalia konteinerio, nes tuomet jie sudrėksta, pradeda pelyti, tampa nebetinkami naudoti. Atitinkamai ir konteineriuose neturėtų atsirasti sutepta tekstilė, o ypač buitinės atliekos – jos ne tik nėra tinkamos, bet ir niekais paverčia kitų gyventojų darbą, nes užteršia gerą tekstilę.

Tekstilės konteinerius Kretingos miesto seniūnijoje rasite Klaipėdos g. 76, Topolių aklg. 6, Jaunystės g. 1, Vytauto g. 119,  Vydmantų seniūnijoje Atžalyno g. 9, Darbėnų seniūnijoje Laukžemės g. 2, Kartenos seniūnijoje Plungės g. 5. Turėdami klausimų dėl tekstilės rūšiavimo, palikimo tekstilės konteineriuose, kreipkitės 8 46 383473 arba info@ecoservice.lt

Suplyšę, sutepti, nepataisomai sudėvėti ir jau naudoti nebetinkami drabužiai, kilimai, įvairios tekstilės atraižos turėtų keliauti į stambiagabaričių atliekų tvarkymo aikštelę Sodžiaus g. 86, Anštakių km., Kretingos raj.

 7,256 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes