Vyskupo Motiejaus Valančiaus gimtinės muziejus Nasrėnuose tęsia klojimo teatrų tradicijas – šeštadienį surengta klojimo teatro šventė „Po klevu didžiuoju“, kurioje savo sceninius sugebėjimus pademonstravo iš penkių teatrų atvykę aktoriai.

Iškart po šventės atidarymo iškilmių Vyskupo M.Valančiaus gimtinės muziejaus klojimo scenoje Šateikių kultūros centro Aleksandravo skyriaus mėgėjų teatro „Rišolis“ aktoriai suvaidino P.Buliakovo lyrinę komediją „Sužadėtinės“, režisuotą Virginijos Pokvytienės.

Kretingos rajono kultūros centro Vydmantų skyriaus „Gerų žmonių teatras“ parodė režisieriaus Sauliaus Vaičiulio režisuotą spektaklį – N.Gogolio „Nuotrupa“.

Rietavo kultūros centro teatro „Ruoda“ suvaidino Inger Hagerup spektaklį „Stiklinė arbatos su citrina“, režisierius Vincas Andriuška.

Mažeikių rajono Židikų kultūros centro lėlių teatro vaikams aktoriai parodė režisierės Ilonos Michalenkovienės režisuotas pasakas „Raudonkepuraitė“ ir „Trys paršiukai“ bei suaugusiųjų mėgėjų teatro „Kaimo išmislai“ pastatytą spektaklį A.Kazragio „Tuščia kertelė širdyje“.

Klaipėdos rajono Agluonėnų klojimo teatras į šventę Nasrėnuose atvežė režisieriaus Donato Savickio režisuotą spektaklį pagal Vydūną „Piktoji gudrybė“.

Į Nasrėnus užsukę šventės lankytojai galėjo ne tik pasidžiaugti klojimo teatro spektakliais, bet ir gėrėtis Plungės rajono Žlibinų kultūros centro liaudiškų šokių kolektyvo „Sausdravielis“, vadovaujamo Loretos Vaitkutės, parodytais šokiais bei aplankyti tautodailės ir amatų mugę. Joje gamybos procesus demonstravo klumpdirbys Viktoras Raibužis, krepšių pynėjas Ferdinandas, šiaudinių skrybėlių pynėja Kornelija Lopetienė, medžio drožėjas Alioyzas Pocius. Taip pat buvo galima ir įsigyti įvairių tautodailininkų sukurtų darbų.

Šventės dalyvius žolininkė Giedrė Bružienė vaišino visokių žolynų arbata su medumi, pasakojo apie žolelių naudą žmogui įvairiais gyvenimo atvejais.

Šeimininkės regina Simonaitienė ir Sofija Galdikienė siūlė paragauti žemaitiško paveldo patiekalų – cibulynės ir kastinio. O viešnios iš Kretingos rajono „Imbariečių draugijos“ Daiva Stonkuvienė ir Vitalija Valančiutė kvietė paskanauti gardžios žuvienės.

« 1 2 »

 8,151 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes