Šilčiausiu metų laiku turiningai praleisti laiką ir pailsėti Palangoje jau tapo įprasta. Nors padidėjusios kainos paveikė žmonių finansus, daug kas nepraleidžia progos atvažiuoti į kurortą, prie jūros. Vieni poilsiautojai, norėdami užtikrinti savo patogumą, renkasi daugiau pinigų išleisti apartamentų nuomai, kiti nori gauti kuo pigesnę vietą, jog daugiau išlaidų atitektų pramogoms. Kai kurie nuomininkai skundžiasi, kad sulaukia mažai skambučių, o kitiems vasara – pelninga.

Bendri patogumai šiais metais poilsiautojams nėra pagrindinis prioritetas
Paklaustas, ar sulaukia daug žmonių, nuomininkas Tomas teigė, kad jų sulaukia, bet ne per daugiausiai.
„Sulaukiu, bet tikrai ne tiek daug, kiek praėjusiais metais. Sunkūs metai ir tiek. Man paskambinę žmonės visada tikisi, kad gaus atskirą dušą, tualetą, virtuvę, įėjimą – šitų dalykų jie nori labiausiai. Nėra kaip seniau, kad visi sulenda į vieną butą ir visiems vienodai. Dabar kaip tik visi nori atskirų patogumų, privatumo, nors tos kainos sukilusios, ypač, Palangoje“,– atviravo nuomininkas Tomas.
Tomas per daug nesistebi, jog jo nuomojamoje vietoje žmonių mažiau, nei įprastai.
„Dabar yra visi prisipirkę daug nekilnojamo turto Kunigiškėse, Monciškėse. Visur žmonės nuomojasi tiesiog vieną atskirą namą. Jie turi vieną įvažiavimą, atskirus patogumus. Tad tie, kurie turi truputį daugiau pinigėlių, važiuoja į atskirus namus, o tie, kurie turi jų mažiau– važiuoja į tokias vietas, kaip mano, kur visi bendri patogumai, bet ir kaina mažesnė“,– kalbėjo palangiškis

Atskiri patogumai pelno atneša daugiausiai
Nuomininkė Nijolė per daug nesiskundžia dėl žmonių trūkumo ir vasarą laiko itin pelninga.
„Normaliai sulaukiu, viskas gerai. Gal truputį mažiau nei praėjusiais metais, bet vasara normali. Pernai birželį ir liepą buvo labai karšta, tai daugiausiai dirbau, rugpjūtį atvėso oras ir nebeliko žmonių. Dabar birželis buvo tuščias, bet liepą ir rugpjūtį vėl pilni nameliai poilsiautojų. Niekas nepasikeitė. Truputį nuomos kainas pakėliau, bet įvairiai. Tie, kurie ilgesniam laikui nuomojasi, tai gal 1–2 eurais tik pakėliau. Šiaip viskas yra gerai, vasara gera, uždarbio duoda, nieko daugiau ir nereikia“,– sakė nuomininkė Nijolė.
Nijolė pati nuomoja namelius su atskirais patogumais, todėl supranta, kaip poilsiautojai vertina privačią erdvę.
„Žmonės nori atskirų patogumų. Mažai kas benori bendro dušo, tualeto ir taip toliau. Pas mane yra atskiri patogumai: atskiri įėjimai į namelius, prie kurių stovi terasėlės, atskiras tualetas, dušas, virtuvė. Žmonėms šiais metais atskiri patogumai yra idealu“,– teigė Nijolė
Poilsiautojai, norintys paišlaidauti kurorte, renkasi kuo paprastesnius ir pigesnius apartamentus, o kai kuriems privatumas yra svarbiausias atostogų faktorius.
Viena iš poilsiautojų nesivargina dėl nuomos vietos, nes visą savo laiką praleidžia kuo toliau nuo namų.
„Poilsio vietą renkamės kuo paprastesnę. Svarbiausia, kad būtų kur išmiegoti, nes visą dieną namie nebūname. Mes ieškome pigesnių apartamentų, kad pramogoms išleistumėme daugiau“,– tikino poilsiautoja Gerda

Komfortas turi savą kainą
Poilsiautojos Veronikos šeima viliasi gyventi nepriklausomai nuo kitų.
„Rinkdamiesi apartamentus žiūrime, kad būtų pakankamai vietos, kadangi keliaujame su dviem vaikais. Būna, kad neturime kur šuniuko palikti, tai pasiimame jį kartu, todėl ieškome nuomininkų, kurie nedraudžia atsivežti gyvūnų. Mums su vyru svarbu, kad būtų didelis kiemas, žaidimų aikštelė, kad vaikams būtų veiklos ir šuo išsilakstytų. Mes norime komfortiškos vietos, su visais patogumais, tad mokame didesnius pinigus“, – sakė Veronika.

Judita BARANAUSKAITĖ

 7,156 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes
One thought on “Šiemet vasara nuomininkams ir poilsiautojams – dvejopa”
  1. Tas, kas nuomoja yra nuomotojas, o tas, kuris nuomojasi – nuomininkas. Reiktų skirti sąvokas.

Comments are closed.

TAIP PAT SKAITYKITE