Nešiojamas kompiuteris, šiomis dienomis, yra neatsiejama ir labai svarbi darbo, laisvalaikio ir kasdienybės dalis. Tiesa, naudinga atminti ir tai, kad, toli gražu, ne visi nešiojami kompiuteriai yra vienodi. Galima rasti ne tik standartinių, bet ir kompiuteriniams žaidimams žaisti skirtų kompiuterių. Būtent šių dviejų tipų nešiojamus kompiuterius galima laikyti populiariausiais ir naudojamais dažniausiai. Na, o tinkamo nešiojamo kompiuterio pasirinkimas visiškai priklauso nuo to kaip, kam ir kur nešiojamas kompiuteris bus naudojimas. Tad, kuris nešiojamas kompiuteris yra tinkamesnis ir kokį vertėtų pasirinkti, aptarsime šiame straipsnyje. 

Ką pravartu žinoti apie standartinius nešiojamus kompiuterius? 

Standartiniai nešiojami kompiuteriai – universalus ir praktiškas pasirinkimas. Šio tipo nešiojami kompiuteriai puikiai tinka darbui, kasdieniam, laisvalaikio naudojimui. Jie ne tik leis patogiai rašyti, atrašyti į laiškus, bet ir naudotis įvairiausiomis programomis. Neretai, šie nešiojami kompiuteriai yra naudojami ir pramoginiams tikslams. Naudodami juos žiūrime filmus, serialus, klausomės muzikos. Visos šios užduotys ir darbai nereikalauja itin didelės kompiuterio galios, našių, aukščiausio lygio specifikacijų. Dėl šios priežasties, standartinis nešiojamas kompiuteris, neretai, yra pigesnis ir kišenei draugiškesnis pasirinkimas. Negana to, šio tipo kompiuteriai yra pigesni, labiau nešiojami ir patogesni. 

Nešiojami Gaming kompiuteriai – kas tai?

Nors gali atrodyti identiški standartiniams nešiojamiems kompiuteriams, nešiojami Gaming kompiuteriai yra šiek tiek kitokie įrenginiai. Tai aukšto našumo ir didelės galios elektroniniai įrenginiai, kurie, dažniausiai, yra naudojami didelio efektyvumo reikalaujančioms užduotims, pavyzdžiui, kompiuterinių žaidimų žaidimui, nuotraukų, vaizdo įrašų montavimui. Taip yra todėl, kad šios užduotys reikalauja maksimalios galios ir našumo, kurių, standartinis, paprastas nešiojamas kompiuteris, greičiausiai, gali ir nesuteikti. Gaming kompiuteriai yra itin patvarūs, našūs, o taip pat, didesni ir sunkesni, dėl savo galingesnių ir didesnių komponentų. Žinoma, savaime suprantama, didesnis našumas ir didesnė galia suteikia šiems kompiuteriams ir didesnę kainą, kuri, daugeliui gali būti sunkiai prieinama. Kita vertus, toks kompiuteris leis ne tik patogiai dirbti, bet ir mėgautis efektyviu, našiu veikimu, be trukdžių.

Kokie pagrindiniai skirtumai skiria šių tipų nešiojamus kompiuterius? 

Standartiniai nešiojami ir Gaming kompiuteriai tikrai labai skiriasi. Skiriasi ne tik jų naudojimo paskirtis, bet ir jų specifikacijos, komponentai. 

Pirmiausia, labiausiai pastebimas skirtumas – dizainas. Kalbant apie nešiojamų kompiuterių dizainą reikėtų pabrėžti, kad standartiniai nešiojami kompiuteriai, dažniausiai, yra plonesni, lengvesni, elegantiškesni. Juos patogu nešiotis, su jais dirbti, kadangi, jie yra mažesni, mažesnio svorio ir kompaktiškesni. Dažnu atveju, šie kompiuteriai būna papildyti ir suderinami su įvairiausiomis jungtimis. Pavyzdžiui, USB, AUX, HDMI ir kt. Tačiau, kadangi yra mažesni, jie, neretai, turi ir mažesnius akumuliatorius, baterijas. Tuo tarpu, Gaming nešiojami kompiuteriai pasižymi tvirtais rėmais, moderniais ir futuristiškais dizainais, kurie suteikia nešiojamiems kompiuteriams išskirtinę išvaizdą. Šie nešiojami kompiuteriai turi ne tik tvirtesnį rėmą, galingas detales, bet ir kitokio dizaino klaviatūras, kurios leidžia žaisti patogiau ir efektyviau. Dažniausiai, Gaming nešiojami kompiuteriai būna papildomi ir RGB apšvietimu. 

Vienas itin ryškus skirtumas – procesorius. Nuo procesoriaus priklauso nešiojamo kompiuterio našumas, efektyvus veikimas. Nenuostabu, kad būtent Gaming tipo nešiojami kompiuteriai turi galingesnius, efektyvesnius ir našesnius procesorius. Na, o standartiniams nešiojamiems kompiuteriams naudojami paprastesni, bet tikrai ne prasti procesoriai. 

Skiriasi ir šių nešiojamų kompiuterių RAM atmintis. RAM arba greitoji atmintis yra atsakinga už programų veikimą ir jų duomenų saugojimą. Naudinga žinoti, kad Gaming nešiojamų kompiuterių RAM atmintis, dažniausiai, būna kur kas didesnė, o taip pat, skiriasi ir savo veikimo laiku. Standartinis nešiojamas kompiuteris, dažniausiai, turi 4 arba 8 GB RAM atmintį. Tuo tarpu, Gaming kompiuteriai gali turėti ir 16 GB RAM atminties. 

Ekrano dydis – dar vienas skirtumas, kuris skiria standartinius ir Gaming nešiojamus kompiuterius. Gaming kompiuteriai, dažniausiai, turi didesnius ekranus. Taip yra todėl, kad didesnis ekranas padeda pasiekti geresnes ir labiau įtraukiančias kompiuterinių žaidimų patirtis. Dažnu atveju, ekranas skiriasi ne tik savo dydžiu, bet ir atnaujinimo dažniu, kuris gali siekti net iki 300 Hz. Tuo tarpu, standartiniai nešiojami kompiuteriai gali būti papildyti ekranais su 60-120 Hz atnaujinimo dažniu. 

Tinkamo nešiojamo kompiuterio pasirinkimas visiškai priklauso nuo jūsų poreikių. Jei norite našaus, galingo ir patvaraus įrenginio, kurs net naujausius žaidimus leistų be trukdžių, turėtumėte rinktis Gaming tipo įrenginį. Na, o kasdieniam naudojimui, darbui bei laisvalaikiui pilnai pakaks ir standartinio nešiojamo kompiuterio. Apie nešiojamus kompiuterius, jų specifikacijas, platų ir įvairų pasirinkimą plačiau galite sužinoti ir Varle.lt svetainėje. Čia rasti didelį, įvairių nešiojamų kompiuterių asortimentą, prieinamas kainas ir šaunias akcijas. 

 9,356 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes