Brigitos Barkauskaitės nuotr.

Spalio 27-ąją Motiejaus Valančiaus viešojoje bibliotekoje įvyko septintus metus organizuojamas ir jau tradicija tapęs Kretingos krašto kūrėjų vakaras. Susirinkę renginio svečiai galėjo panirti į Kretingos miesto ir rajono kūrėjų dovanojamą muzikos, meninių žodžių, jausmų, vidinių išgyvenimų sūkurį.
Renginiui prasidėjus bibliotekos konferencijų salė prisipildė Kretingos meno mokyklos mokinių įvairių muzikos garsų palete. Pasirodymais žiūrovus žavėjo smuikininkų ansamblis (mokytoja Dalia Pocienė, koncertmeisterė Olivija Kundrotaitė), saksofonistas Rūtenis Macys (mokytojas Laimonas Stanius), fleitininkė Elzė Baltūsytė (mokytoja Dainora Pazdrazdienė), trimitininkė Urtė Budrytė (mokytojas Kazys Tiškus) bei birbynės garsais dalinosi Ignas Lukauskas ir Naglis Jauniškis (mokytojas Donatas Merkelis). Solo atlikėjams akomponavo Olga Vasiljeva.
Antroji Kretingos karšto kūrėjų vakaro dalis apsigaubė žodžių, minčių, jausmų dvelksmu. Pirmoji savo kūryba pasidalino poetė Irena Grabienė, prieš metus išleidusi pirmąją poezijos knygą „Išsiblaškiusios mintys“.
Vakaro dalyviai turėjo išskirtinę progą išvysti Pranciškonų gimnazijos mokinio Sido Čepelevo debiutą. Kūrybiniu universalumu pasižymintis, šiuolaikinius bruožus kūryboje jungiantis Gediminas Bytautas publikai skaitė kūrinius ne tik iš ankstesnių savo išleistų knygų, bet ir eilėraštį „Auliniai batukai“ iš naujausios, 2023 metų pradžioje pasirodysiančios jo ketvirtosios knygos.
Renginio kuratorė Birutė Naujokaitienė, pristatydama poetą Giedrių Vaicekauską, užsiminė, kad nors jis itin kukliai priima kvietimus pasidalinti su klausytojais savo eilėmis, vis tik pirminis planas būti žiūrovu visuomet virsta tapimu skaitovu. Pats G. Vaicekauskas pridūrė, kad jo ryšys su kūrybiniu įkvėpimu primena vyro ir žmonos santykius: „su mūza kaip su žmona – pasipykstame ir vėl susitaikome“.
Muzikinės įvairovės ir poetinio žodžio pripildytą, emocijų kupiną vakarą vainikavo išraiškingojo Algimanto Vaškio žaismė humoreskų, kurias nuolat palydėjo žiūrovų juokas. Kūrėjo humoreska apie Vasiliauskų šeimą bei jų pažintis su Donelaičiu ir Parkinsonu ilgai neleido išblėsti šypsenoms klausytojų veiduose.

 21,391 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes