Kretingos lopšelio-darželio „Pasaka“ ir ikimokyklinio ugdymo skyriaus „Eglutė“ direktorė Judita Leščiauskienė ir Paramos ir labdaros fondo „Švieskime vaikus“ direktorė Vaida Mandrijauskaitė.

Motiejaus Valančiaus viešojoje bibliotekoje įvyko knygų vaikams dovanojimo šventė „Vaikų bibliotekėlė“.
Renginį organizavo jau devynerius metus gyvuojantis labdaros ir paramos fondas „Švieskime vaikus“, kurį įsteigė Andrius Mamontovas ir Ramūnas Karbauskis. Fondo tikslas – aprūpinti Lietuvos bibliotekas, švietimo įstaigas geriausiomis lietuvių autorių knygomis vaikams, siekiant skaitytojų ir rašytojų bendrystės – skaitymo ir kūrimo.
„Švieskime vaikus“ fondo direktorė Vaida Mandrijauskaitė renginio metu pasidžiaugė, kad knygos ne tik Lietuvoje randa kelią į skaitytojų širdis, bet keliauja ir po visą pasaulį, nes pasiekia ir užsienyje esančias lietuvių bendruomenes.
Kretingos renginio dalyvius pasveikino rajono savivaldybės meras Antanas Kalnius, akcijos savanorė Dalia Martišauskienė, M. Valančiaus bibliotekos direktorė Birutė Karčiauskienė, o muzikiniu sveikinimu pasidalino Klaipėdos muzikinio teatro aktorius Kęstutis Nevulis.
Paramos ir labdaros fondo „Švieskime vaikus“ direktorė V. Mandrijauskaitė pristatė Kretingos rajono įstaigoms dovanojamas knygas, kurios skirtos bibliotekų vaikų skyriams. Mažuosius skaitytojus pasiekė gausus intriguojančio, pamokančio ir diskutuoti skatinančio turinio knygos. Labdaros ir paramos fondo veiklos metais jau išleista daugiau kaip 60 skirtingų lietuvių autorių knygų, kurių bendras tiražas beveik 1 mln. 400 tūkst.

 32,485 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes