Darbėnuose grožio salono „Strainē“ įkūrėjai Gabrielė ir Rapolas Baužiai

Spalio 21-ąją Darbėnuose duris atvėrė naujas, modernus grožio salonas „Strainē“. Šio projekto sumanytojai darbėniečiai Gabrielė ir Rapolai Baužiai tikina, kad visas būtinas kokybiškas grožio paslaugas klientai galės rasti po vienu stogu, adresu Turgaus a. 20.
Grožio salono įkūrėjai G. ir R. Baužiai pasakojo, kad idėja Darbėnuose įkurti grožio saloną pradėjo gvildenti prieš dvejus metus, o patalpų įrengimo darbai pajudėjo vasario mėnesį. Nors kaip Gabrielė užsimena, jog atidaryti grožio saloną buvo labai didelė rizika, kadangi ji su vyru yra kiek kitokių profesinių sričių atstovai, abu nėra grožio salonų maniakai, tačiau visada tvyrantis noras investuoti į gimtąjį kraštą, atliepti darbėniečių poreikius – paskatino nerti į naujus vandenis ir įkurti šį verslą.
„Mes esam labai lojalūs Darbėnams. Ten yra mūsų širdis ir ten viską mes sudedame. Tiek iš vyro, tiek iš mano pusės yra labai daug sentimentų gražinti Darbėnus. Kurti ryšį ir gerovę žmonėms“ – pasakoja šiuo metu Klaipėdoje gyvenanti jauna šeima.
Plėtojant grožio salono idėją vienas pagrindinių kriterijų buvo – kokybė. Kaip grožio salono savininkai teigia: „mūsų moto – kokybė, o ne kiekybė“. Todėl suburiant „Strainē“ kolektyvą, dėmesys buvo telkiamas, kad meistrėms prioritetu būtų higiena, požiūris į darbą atlieptų „Strainē“ įkūrėjų požiūrių įsitikinimus.
Šiuo metu kolektyvą sudaro keturios meistrės (dvi moterys gyvena Darbėnuose, makiažo meistrė iš Klaipėdos persikėlė gyventi į Laukžemę, o kita kolektyvo narė gyvena Kretingoje). Savo sričių profesionalės klientams grožio salone suteikia įvairias manikiūro, makiažo, kirpimo ir kitas plaukų paslaugas. Kaip G. Baužienė pastebi, jog tiek Darbėnuose, tiek aplinkiniuose kaimuose grožio salonų nėra: „vienintelis traukos centras tarp aplinkinių miestelių esame mes“.
Nors grožio salonas veikia dar tik dvi savaites, tačiau G. Baužienė pasidžiaugė, jog kolektyvas itin brandžiai, atsakingai funkcionuoja. Pašnekovė užsiminė, kad yra noras, jog ji su vyru galėtų ilgainiui atsitraukti ir leisti nepriklausomai ir savarankiškai kolektyvui dirbti.
G. ir R. Baužiai ypatingai akcentuoja pagarbą klientui. Todėl vienas ir svarbių kriterijų, jog žmonės ne tik gautų kokybišką paslaugą, bet ir iš anksto žinotų kiek tai kainuos: „žmonėms gali būti nedrąsu, nauja vieta, neaišku ar gali sau tai leisti. Todėl siekiant išvengti nesusipratimų, kainos paskelbtos viešai“. Gabrielė priduria, jog visuomet atsiras manančių, kad paslaugos turėtų būti pigesnės, kadangi esame įsikūrę nedideliame miestelyje. Tačiau stengiasi nesusikoncentruoti į tokį siaurą kritikų mąstymą. „Meistrėms nėra svarbu ar Darbėnuose, ar Klaipėdoje dirba. Priemonės visur kainuoja tiek pat. Kitas dalykas, žmonėms nereikia papildomai eikvoti laiko vykstant į Kretingą, mokėti už kurą“ – mintimis dalinasi G. Baužienė.
Paklausta apie grožio salono pavadinimą „Strainē“, Gabrielė su šypsena veide pasidalina vykusiais ieškojimų procesais. Jeigu iš pradžių buvo svarstymų pavadinimo visiškai atsisakyti, tačiau kuo toliau gvildeno grožio salono idėją, tuo labiau tapo aišku, jog reikia pilno komplekto, nepakanka pateikti veiklos. Kadangi Baužių šeima sulaukia nuoširdaus artimųjų palaikymo, todėl į pavadinimo paieškų diskusiją buvo įtraukta visa giminė. Vis tik vienas esminių norų, jog grožio salonas skambėtų žemaitiškai. Vieno giminės susibūrimo metu prie Gabrielės priėjusi teta sako: „mone strainē“. Taip visa giminė ir palaimino pavadinimą „Strainē“. Kaip pati G. Baužienė sako: „Visa mūsų giminė širdyje yra darbėniškiai ir visi su pačia mintimi keliauja“. Darbėniečiai verslininkai neabejoja – viskas vyksta tada, kada ir turi vykti.

 42,076 peržiūrų (-a)

80% LikesVS
20% Dislikes