Šventinius renginius pradėjo M. Valančiaus viešoji biblioteka, pakvietusi į kalėdinę mugę„Įkvėpk! Kalėdos!“.

Į Kretingos Rotušės aikštę pirmadienį, po kelerių metų pertraukos, atgabenta tikra Kalėdų eglė šeštadienio vakarą sužibės 20 tūkst. baltų lempučių girliandos švieselėmis, o papuošta bus 300 sidarrinių rutulio formos žaislų. Į žvaigždes eglė stiebiasi apie 15 metrų.
Keletą pastarųjų metų Šv. Kalėdas kretingiškiai sutikdavo prie karkasinių, nors „sulipdytų“ ir iš tikrų eglės šakų, tačiau ne itin kalėdinę nuotaiką suteikusių pagrindinių miesto eglių. Tačiau gerai bent tiek, kad nebuvo sugalvota kalėdinę eglę pagaminti iš plastiko ar kokių nors atliekų, kaip atsitiko kai kuriuose kituose miestuose.
Savivaldybės vadovai labai neatviravo kalbėdami apie buvusius planus dėl pagrindinės miesto eglės – kokia ji turėtų būti, kokia bus ir apskritai ar jau buvo nuspręsta, kokia eglė ar kas nors panašaus į ją stovės Rotušės aikštėje.
Pasak Savivaldybės mero patarėjo Alberto Barausko, klausimas išsisprendė savaime – netikėtai aukštą, gražią eglę pasiūlė padovanoti kretingiškė Neringa Byčenkienė, kuri augo jos kieme.
„Eglė buvo pasodinta prieš du dešimtmečius, kai pasistatėme namą. Tačiau dabar ji jau pasidarė per didelė, kėlė grėsmę ir mūsų, ir kaimynų saugumui. Pučiant stipresniam vėjui, smarkiai siūbuodavo. Bijojome, kad neužgriūtų. Bet paprastai nukirsti ir sukūrenti buvo labai gaila, todėl kartu su mama nusprendėme ją padovanoti miestui. Tegu dar per šias Kalėdas džiugina kretingiškius“, – pasakojo N. Byčenkienė.
Eglės nukirtimas bei atgabenimas į Rotušės aikštę iš Tvenkinio gatvės Kretingoje kainavo per 400 eurų. Tačiau, pasak mero patarėjo A. Barausko, šiųmetinė eglė su visais papuošimais labai brangiai rajono biudžetui nekainavo.

„Su visomis girliandomis, žaisliukais bei kitais atributais, puošimo darbais, kalėdinės eglės kaina, galima sakyti, tokia pat, kokia buvo ir pernai. Tačiau reikėtų atsižvelgti į tai, kad šiemet smarkiai viskas pabrango“, – sakė A. Barauskas.
Kalėdinė eglė Kretingoje visu savo grožiu sužibės šeštadienį, gruodžio 3-iąją. Šventėje dalyvaus ne tik jau dabar aplink eglę vaiktinėjanti baltųjų meškų šeimyna, bet ir Sniego karalienė
Kalėdų eglės įžiebimo programos „Ledo karalystė“ renginiai prasidėjo jau penktadienį, gruodžio 2-ąją, ir tęsis iki sekmadienio, gruodžio 4-osios.
Palangos, Gargždų, Šilutės gyventojus sužibusiomis girliandomis žaliaskarės džiuginti pradės jau penktadienį, gruodžio 2-ąją.
Pirmieji švęsti Kalėdas penktadienį pradėjo Kretingos Motiejaus Valančiaus viešosios bibliotekos darbuotojai bei lankytojai. Nuo 10 val. ryto juos bibliotekoje pasitiko Kalėdų senelio nykštukai ir pakvietė į kasmetinę kalėdinę mugę „Įkvėpk! Kalėdos!“
Mugėje visų laukė įvairiausia kalėdinė atributika, papuošalai eglutėms bei jaukių namų interjerui, taip pat stilinga apranga šventinei nuotaikai palaikyti, įvairios gražios smulkmenėlės bei gardūspyragaičiai.
Kalėdinė mugė bibliotekoje tęsiasi ir šiandien, šeštadienį. O vakarop pradėti tikrąsias kalėdines linksmybes bei Rotušės aikštėje įžiebti puošnią Kalėdų eglę visus pakvies Sniego karalienė su savo ištikimais palydovais.

 49,342 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes