Kretingos ligoninėje – moderniausias regiono kompiuterinis tomografas.

Valstybės atkūrimo dienos išvakarėse Kretingos ligoninėje – reikšmingas įvykis. Ligoninės vyriausiasis gydytojas Romaldas Sakalauskas rajono vadovams pristatė naujos kartos kompiuterinį tomografą.

Kaip pasakojo R. Sakalauskas, įsigytas tomografas turi labai plačias diagnostikos galimybes. Tomografas „Aquilion Lightning SP“ veikia su dirbtinio intelekto algoritmu „AiCE“. Kretingos ir aplinkinių rajonų bei miestų žmonėms kompiuterinis tomografas paslaugas gali teikti visą parą. Tai aukšto lygio medicinine aparatūra, kuri keičia požiūrį į tikslesnę diagnostiką. Ligoninėje suburta ir būtina kvalifikuotų specialistų komanda.

Apie naujojo tomografo galimybes papasakojo ligoninės vyriausiasis gydytojas Romaldas Sakalauskas.

„Esant skubiai pagalbai po traumų ar kitų ūmių sveikatos sutrikimų, švenčių dienomis ir nakties metu taip pat bus atliekami reikalingi tyrimai. Kompiuteriniu tomografu atliekami labai plataus diapazono tyrimai – nuo įprastinių iki pačių pažangiausių neurologijos, kardiologijos, onkologijos, greitai ir tiksliai nustatomi galvos smegenų kraujotakos sutrikimai, įvairių traumų sukelti pakitimai, širdies ir kraujagyslių ligos, įgimta ir įgyta stuburo patologija, vidaus organų būklė, ankstyvų stadijų vidaus organų navikai ir jų išplitimas, plaučių, kaulų ir daugelio organų ligos“, – kalbėjo R. Sakalauskas.

Naujas „PUREVISION“ detektorius, kurio sistemoje esantys 80 eilių 0,5 mm elementai subalansuoja vaizdo kokybę, greitį ir paciento dozę, užtikrina izotopinius vaizdus visose plokštumose. Į „Aquilion Lightning“ įdiegta daugybė naujoviškų prisitaikančios energijos valdymo technologijų, padedančių sumažinti energijos suvartojimą, o tai mažina eksploatacines išlaidas ir didina aplinkosauginį poveikį. Tai lemia ir didesnę pacientų saugą: greitas ir efektyvus tyrimas su automatizuotu minimalios dozės parinkimu užtikrina ir optimalius vaizdų rezultatus, ir pacientų patirtį.
„Įdiegtas patikrinimas, kuris užtikrina, kad nustatyta spinduliuotės dozės riba nebus viršyta, taip išvengiama nenumatytai didelių spinduliuotės dozių pacientui. Integruota automatinė ekspozicijos kontrolė „Sureexposure 3D“ užtikrina optimalią vaizdo kokybę ir paciento apšvitos dozę“, – pasakojo ligoninės vadovas.

Tomografą aptarnauja radiologijos technologės Fausta Šiugždaitė ir vyr. radiologijos technologas Tadas Paulavičius.

Tarp kitų modernaus kompiuterinio tomografo galimybių – vaizdavimo užtikrinimas realiuoju laiku, todėl galima iš karto stebėti rezultatus, kitos išmaniosios funkcijos užtikrina greitą ir veiksmingą darbą.

Rajono vadovai pamatė ir kitas ligoninės permainas: ką tik pradėjusį veikti naują automatinį liftą, gražėjančias ligoninės patalpas ir lauko aplinką.
Pasak R. Sakalausko, kai graži aplinka, teikiamos kokybiškos ir įvairios paslaugos, kai dirba malonūs medikai ir patenkinami pacientų lūkesčiai, tuomet ir sveikimo procesas greitesnis.

 13,263 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes