Kretingos rajono savivaldybės taryba vasario 23 d. patvirtino kelių ir gatvių, kurios bus tvarkomos 2023-2025 metais, prioritetinį sąrašą.

Trumpos gatvelės kol kas užmarštyje
Svarstant šį klausimą Tarybos nariai Steponas Baltuonis ir Darius Petreikis sakė, kad Kaimo plėtros ir ekologijos komiteto posėdyje buvo pastebėta, jog rajono gyvenvietėse yra nemažai neilgų akligatvių ar trumpų jungiančiųjų gatvelių tarp dviejų sutvarkytų, jau asfaltuotų gatvių. Jos dažnai apleistos, dulkinos, o tokio pobūdžio objektai pagal šiuo metu galiojančius normatyvus ar vertinimo būdus niekada nepateks į jokius tvarkytinų objektų sąrašus. Be to, dar yra gatvių, netrūksta tokių ir pačioje Kretingoje, kurios apskritai sutvarkytos, asfaltuotos, tačiau ne iki jų pabaigos. Tokie šimto ar dviejų šimtų metrų ilgio gatvių gabaliukai ilgus metus gali likti užmarštyje, nes pagal dabar galiojančias tvarkas į prioritetinius sąrašus nepateks.
Administracijos direktorė Jolita Vaickienė Tarybos nariams paaiškino, kad jau ruošiama visai nauja tvarka, kuri numatytų būtent tokių ir panašių keliukų, gatvelių tvarkymą. Pagal dabar galiojančias tvarkas ir vertinimo balais sistemą jie tiesiog iškrenta iš dėmesio. Vietinio ūkio ir turto valdymo skyriui bei visiems rajono seniūnams jau duotas uždavinys sukurti tokių objektų vertinimo sistemą, nes ir tokių gatvelių ar keliukų reitingavimas vis tiek neišvengiamas. J. Vizkienės pastebėjimu, gatvių tvarkymas rajone palaipsniui įsibėgėja, nes 2022 m. iš savivaldybės biudžeto tam buvo skirta 2,5 mln. eurų, o 2021 m. – tik iki milijono eurų. Tad sukurta nauja tvarka padės tvarkyti būtent tokias gatveles ar akligatvius.

Suplanuoti trejų metų darbai
Tarybos sprendime išskiriami dviejų rūšių objektai: pirma – tai vietinės reikšmės kelių kapitalinio remonto, rekonstravimo ir statybos darbų prioritetinės eilės sąrašas, ir antra – vietinės reikšmės kelių paprastojo remonto darbų prioritetinės eilės sąrašas.
Pirmajame sąraše – net 33 objektai. Tai nedidelės gatvių atkarpos bemaž visų rajono seniūnijų gyvenvietėse.
Antrajame sąraše nurodyti kiekvienos seniūnijos konkretūs gatvių tvarkymo objektai. Tarybos sprendime nurodoma, kokius prioritetus pagal vertinimo balų skaičius turi vienas ar kitas objektas. Darbėnų seniūnijoje 3 metų laikotarpiui numatyti tvarkyti 7 kelių objektai, Imbarės seniūnijoje – 3 objektai, Kartenos seniūnijoje – 3, Kūlupėnų – 3, Kretingos – 6, Kretingos miesto – 11, Salantų miesto seniūnijoje – 1, Vydmantų ir Žalgirio seniūnijose – po 2 objektus.

 45,656 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes