Electrical poles of high voltage in blue sky

Nuo kovo 1 dienos Kretingos rajono savivaldybės elektros energijos tiekėju tapo bendrovė „Enefit“. Su ja sudarytoje sutartyje numatyta, kad elektros energija rajonui bus tiekiama tik iš atsinaujinančių išteklių.
Vyriausybės nurodymu, visos biudžetinės įstaigos dabar turi rinktis elektros energijos tiekėją, užtikrinantį elektros gamybą iš atsinaujinančių išteklių, vadinamą žalią elektros energiją. Baigiantis ankstesnei elektros energijos tiekimo sutarčiai su bendrove „Ignitis“, per viešojo pirkimo procedūrą (mažiausios kainos pasiūla) buvo pasirinkta bendrovė „Enefit“.
Kaip teigė už sutarties vykdymą atsakingas savivaldybės elektros energetikos inžinierius Antanas Mažonas, tiek ankstesnė, tiek dabartinė sutartis numato vienos kilovatvalandės kainą atsižvelgiant į vidutinę elektros biržos Nord Pool kainą, fiksuojamą kiekvieno kalendorinio mėnesio pabaigoje.
„Rinktis fiksuotą elektros energijos tarifą visiškai neapsimoka, nes vieną mėnesį gal kiek išloši, o kitą – smarkiai praloši. Dabartinė metams sudaryta elektros energijos tiekimo sutartis, palyginti su buvusia, savivaldybės administracijai leis sutaupyti apie 4 proc. lėšų,“ – teigė A. Mažonas.
Pradinė pirkimo sutarties vertė su PVM – 571136 Eur.
„Enefit“ yra didžiausios Baltijos šalyse elektros energijos gamybos ir prekybos įmonių grupės „Eesti Energia“ antrinė bendrovė, kuri Lietuvos rinkoje veikia nuo 2007 metų. Įmonių grupė „Eesti Energia“ yra didžiausia elektros energijos iš tradicinių ir atsinaujinančių šaltinių gamintoja Baltijos šalyse, elektros energiją gaminanti iš skalūnų, vėjo, biomasės ir antrinių atliekų. 2019 m. kompanija šventė 80 metų veiklos jubiliejų. 2018 m. „Eesti Energia“ įsigijo „Nelja Energia“ vėjo energijos vystymo kompaniją ir tapo didžiausia elektros energijos iš vėjo gamintoja Baltijos šalyse.
Įmonių grupė intensyviai plėtoja veiklą Baltijos šalyse, Suomijoje, Lenkijoje, Vokietijoje bei JAV ir Jordanijoje.

 29,420 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes