Šią savaitę bendrovė „Kelių priežiūra“ susitikime-diskusijoje su Lietuvos savivaldybių seniūnų asociacija aptarė valstybinių kelių priežiūros darbų aspektus. Renginyje dalyvavo kiek daugiau nei šimtas seniūnų iš visos šalies.
Renginys vyko nuotoliniu būdu, prie jo buvo prisijungęs ir Darbėnų seniūnas Alvydas Poškys.
Pasak seniūno, susitikimo dalyviams buvo akcentuota, jog žiemą visiems eismo dalyviams būtina atkreipti dėmesį į besikeičiančias oro sąlygas, kritulius, kurie daro tiesioginę įtaką vairavimo sąlygoms. Tuo pačiu kalbėta apie logiką, kodėl vieni keliai yra valomi ir barstomi dažniau, kiti – rečiau, o dar kituose keliuose slidumą mažinančios medžiagos išvis nebarstomos, tik nuvalomas perteklinis sniegas.
„Kelių priežiūros“ atstovas Karolis Sakalauskas šalies seniūnams pasakojo apie normatyvinius reikalavimus, kuriais vadovaujamasi prižiūrint valstybinės reikšmės kelius. Kadangi nuo visų prižiūrimų kelių vienu metu nuvalyti sniego ir juos pabarstyti slidumą mažinančiomis medžiagomis neįmanoma, žiemos priežiūros darbai skirstomi į 5 skirtingus priežiūros lygius pagal eismo intensyvumą ir kelių svarbą.
Lietuvos savivaldybių seniūnų asociacijos prezidentas Rolandas Bružas neslėpė, jog kelininkų darbai yra ypatingai aktualūs šalies gyventojams, o dažnas jų domisi kelių priežiūros aktualijomis. Jo nuomone, tinkamas informuotumas padės lengviau išspręsti žmonių rūpesčius ir bus naudingas visoms pusėms.
Bendrovės „Kelių priežiūra“ atstovai priminė, kad bendrovė atsako tik už valstybinės reikšmės kelių būklę užmiesčiuose, rajonų centruose bei mažesniuose miestuose bei miesteliuose. Už kitų gatvių priežiūrą minėtose gyvenamosiose vietovėse atsakingos savivaldybės.
Darbėnų seniūnas A. Poškys sakė, kad susitikime ne vienas kėlė klausimą, kur gyventojams surasti aktualią informaciją apie šalies kelius. „Kelių priežiūros“ atstovai priminė, kad priežiūros lygius pasitikrinti galima internetinėje svetainėje kpl.keliuprieziura.lt. Informacija apie kelių priežiūros lygius taip pat skelbiama interneto svetainėje www.eismoinfo.lt. Minėtoje svetainėje pateikiama ir informacija apie kelių būklę ir eismo sąlygas valstybinės reikšmės keliuose.

 26,345 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes