Elektrėnų kultūros centre aidėjo chorinė muzika – pristatyta Aloyzo Žilio ir Stasio Žlibino dainų knyga „Viskas telpa dainon“, kurios leidybą parėmė Elektrėnų ir Rietavo savivaldybės. Autorinį dainų rinkinį sudaro 162 kūriniai, kuriems žodžius parašė Elektrėnų ir Rietavo savivaldybių garbės pilietis, poetas, populiarus dainų tekstų kūrėjas Stasys Žlibinas, o muzikos autorius (kretingiškis) kompozitorius, dirigentas Aloyzas Žilys.
„Dainos skiriamos dviejų, trijų, keturių balsų, lygių ir mišrių balsų vokaliniams ansambliams arba chorams. Šio rinkinio, kaip ir kitų, visos dainos yra labai melodingos, įvairaus charakterio, jose puikiai įprasminamos poeto mintys. Pagrindinė melodinė dainų linija rami, be didesnių intervalinių šuolių, o ir pasitaikantys intervaliniai šuoliai puikiai atitinka dainos charakterį“, – teigia Sigitas Vaičiulionis knygos „Viskas telpa dainon“ aprašyme.
O kaip tos dainos skamba gyvai, elektrėniškiai išgirdo Elektrėnų kultūros centre.
Knygos pristatyme-koncerte dainų rinkinio kūrinius atliko Vilkaviškio savivaldybės kultūros centro moterų ansamblis „Svaja“ (vad. Rita Štrimaitienė), Kretingos rajono kultūros centro mišrus ansamblis „Svaja“, Kretingos TAU moterų ansamblis „Svajonių aidas“, Kretingos rajono kultūros centro Nomedos Domarkaitės – Budrienės ir Aloyzo, bei Broniaus Šidlausko ir Aloyzo duetai „Prie židinio“ (vad. Aloyzas Žilys). Į koncertą gražiai įsiliejo Elektrėnų savivaldybės kolektyvai – Elektrėnų meno mo¬kyklos jaunučių ir jaunių chorai (mok. Laima Mažuolytė) bei Elektrėnų kultūros centro moterų choras „Eldija“ (vad. Greta Garmašaitė).
Renginyje, be kitų, puikiai skambėjusių ir žiūrovų nuoširdžiai priimtų dainų, nuskambėjo ir Aloyzo Žilio daina „Šviesos mieste“, kuriai žodžius parašė Elektrėnų garbės pilietis Stasys Žlibinas, skirta Elektrėnų 60 metų sukakčiai pažymėti.
Dainos „Elektrėnų žiburiai“ autorius, už Elektrėnų vardo garsinimą garbės piliečio titulu apdovanotas poetas Stasys Žlibinas šventėje nedalyvavo, todėl jo ir savo vardu savivaldybei dėkojo A. Žilys. Autorius merui Kęstučiui Vaitukaičiui ir visų kolektyvų vadovams padovanojo knygas „Viskas telpa dainon“, tad tikėtina, kad savivaldybėje plačiai skambės šio dueto kūryba…
Kiekvienam kolektyvui dėkojo ir padėkas įteikė administracijos direktorius Gediminas Ratkevičius.

„Švyturio“ inf.

 4,742 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes