Privalumai

  1. Didelis pasirinkimas. Internetinės parduotuvės siūlo didžiulį prekių asortimentą, kuris dažnu atveju yra daug didesnis nei esantis fizinėse parduotuvėse.
  2. Patogumas. Pirkimas internetu yra labai patogus procesas, apsipirkti galite tiesiog iš namų ar per pietų pertrauką, taip pat bet kuriuo kitu metu, net ir naktį. Be to, užsakytos prekės yra pristatomos tiesiai į namus arba pasirinktu adresu.
  3. Kainų palyginimas. Pirkdami internetu galite palyginti skirtingų parduotuvių kainas ir pasirinkti geriausią pasiūlymą. Tai ypač naudinga perkant brangias prekes, pvz., buitinę techniką.
  4. Galimybė įsigyti prekes išsimokėtinai. Daugelis internetinių parduotuvių siūlo galimybę įsigyti prekes išsimokėtinai, t. y., sumokėti dalimis per tam tikrą laiką. Tai ypač naudinga, kai norite įsigyti brangesnę prekę, bet neturite ar nenorite išleisti visos sumos iš karto. Atsakingai naudojant, tai greitas ir patogus būdas sumokėti, nereikia taupyti ir atidėlioti – pirkiniu galite džiaugtis iškart. Pasidomėkite galimybėmis pirkti išsimokėtinai:  https://esto.eu/lt?lang=lt.

Trūkumai

  1. Prekių apžiūra. Pirkdami internetu negalite apžiūrėti prekių, pačiupinėti ar patikrinti jų būklę ar kokybę.
  2. Pristatymo trukmė. Nors dauguma internetinių parduotuvių siūlo greitą pristatymą, tai vis tiek gali užtrukti kelias dienas ar net savaites. Tai ypač svarbu, jei prekės reikia greitai.
  3. Grąžinimo procesas. Grąžinant prekes reikia sulaukti pristatymo ir po to – grąžinimo patvirtinimo. Tai ne visuomet patogu ir gali užtrukti.

Pirkimas parduotuvėje: privalumai ir trūkumai

Privalumai

  1. Prekių apžiūra. Pirkdami tradicinėse parduotuvėse galite apžiūrėti prekes, patikrinti jų būklę ir kokybę, taip pat jas išbandyti.
  2. Greitas pristatymas. Pirkdami fizinėse parduotuvėse prekę dažnu atveju gaunate iš karto, o ne po kelių dienų, kaip gali būti perkant internetu.
  3. Paprastas grąžinimas. Prekių grąžinimas, pirkus fizinėse parduotuvėse, dažniausiai yra paprastesnis procesas nei grąžinti prekes, įsigytas internetu.
  4. Galimybė pasitarti. Pirkdami fizinėse parduotuvėse galite pasitarti su pardavėju ir gauti patarimų dėl prekių.

Trūkumai

  1. Ribotas pasirinkimas. Fizinėse parduotuvėse pasirinkimas gali būti ribotas. Tai ypač aktualu perkant drabužius ar avalynę – tinkamo dydžio gali tekti ieškoti keliose parduotuvėse.
  2. Kainos. Dažnai fizinėse parduotuvėse kainos gali būti aukštesnės nei internetinėse parduotuvėse. Taip yra dėl to, kad fizinėms parduotuvėms tenka didesni kaštai: ekspozicija reikalauja daugiau vietos bei papildomos darbo jėgos, taip pat yra didesnės išlaidos reklamai ir patalpų nuomai.
  3. Eilės. Perkant fizinėse parduotuvėse gali tekti stovėti eilėse, ypač savaitgaliais ar per išpardavimus.
  4. Nepatogumas. Sugaištate laiko ne tik važiuodami į parduotuvę, bet ir tokiems dalykams kaip parkavimo vietos paieškos. Tai gali būti ypač nepatogu tiems, kurie turi mažų vaikų.
  5. Apmokėjimo būdas. Paprastai fizinėse parduotuvėse skiriasi galimi mokėjimo būdai nei internetu, o taip atsitikus, galite likti nusivylę.

ESTO teikiamomis paslaugomis naudokitės atsakingai, nes tai yra finansinis įsipareigojimas, susijęs su finansinėmis prievolėmis. Prieš skolinantis pinigų iš ESTO, rekomenduojame įsivertinti savo galimybes laiku mokėti įmokas ir, jeigu reikia, pasikonsultuoti su ESTO UAB specialistais.

 17,025 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes