Klaipėdos koncertų salėje balandžio mėnesį skambės jau 48-ąjį kartą vykstančio „Klaipėdos muzikos pavasario“ festivalio akordai. Įspūdinga renginio programa melomanus intriguos garsių kolektyvų pavadinimais, pripažintų atlikėjų ir kompozitorių pavardėmis.

Pajusk melodijos grožį, harmonijos darną ir formos tobulumą. Tegu didingas klasikos skambesys užvaldo nevaržoma energija ir dovanoja džiaugsmingo pakylėjimo akimirkas!

Balandžio 12 d.

18:30

Philip Glass ir kiti minimalistai Mušamųjų grupė „Third Coast Percussion“ (JAV)

Vieninteliam koncertui Lietuvoje iš Čikagos atvyksta perkusininkų kvartetas „Third Coast Percussion“. „Grammy“ statulėlės laimėtojai yra ne tik aukščiausio lygio profesionalai, bet ir melomanai, beviltiškai įsimylėję savo atliekamą muziką. Jų programos pagrindinis akcentas bus amerikietiško minimalizmo guru Philipo Glasso ciklinis kūrinys „Aguas da Amazonia“ / „Amazonės vandenys“. Kitoje koncerto dalyje skambės jo garsų magijos įkvėpta kitų minimalistų kūryba. Tarp jos bus garsaus amerikiečio Steve’o Reicho kūrinys, taip pat panardinsiantis į transo būseną.

Balandžio 14 d.

18:30

Ekspresionizmo genijai (Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro simfoninis orkestras)

Programos idėją suformavo noras ant scenos iškelti atsinaujinusį ir sparčiai tobulėjantį Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro simfoninį orkestrą. Gustavo Mahlerio Penktoji simfonija – tai didelis iššūkis orkestrui bei ilgai brandinta dirigento Ričardo Šumilos asmeninė svajonė.  Pasak R. Šumilos, „LNOBT neseniai praėjusi Richardo Strausso operos „Rožės kavalierius“ premjera įrodė, kad ne tik teatro orkestras, bet ir solistai yra pajėgūs atlikti tokio sudėtingumo muziką.“ Koncerte skambės minėto kūrinio uvertiūra ir kitų kompozitorių operų ištraukos, suteiksiančios progą pasigerėti puikiais solisčių balsais.

Balandžio 18 d.

18:30

Šveicariškos jungtys (Klaipėdos kamerinis orkestras)

Klaipėdos kamerinis orkestras puoselėja glaudžius kūrybinius ryšius su šveicarų menininkais. Kartu su jais parengtas programas kolektyvas pristato ne tik Lietuvoje, bet ir Šveicarijoje. Šis koncertas yra vienas tokio sėkmingo bendradarbiavimo pavyzdžių. Orkestro scenos partneriu Klaipėdos koncertų salės ir Lietuvos nacionalinės filharmonijos scenose bus pasaulinio pripažinimo sulaukęs barokinės muzikos interpretatorius Maurice Steger, grosiantis išilgine fleita. Beje, šių retų instrumentų savo kolekcijoje jis turi net 70! Programai diriguos maestro Christian Knüsel, su kuriuo orkestras pirmąkart koncertavo „Murten Classics“ festivalyje Šveicarijoje.

Balandžio 20 d.

18:30

Prancūzų muzikos šedevrai (Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras)

Muzikos kritikai Cyrilą Diederichą vadina vienu geriausių Prancūzijos dirigentų. Jo dirigavimas apibūdinamas kaip labai įtaigus, demonstruojantis įsigilinimą į atliekamą muziką, darantis poveikį kiekvienam klausytojui. Maestro diriguojamas Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras įtaigiai atliks prancūzų muzikos šedevrų programą. Interpretuojant vokalinius-simfoninius opusus virš kalnuotų orkestro faktūros masyvų kaip deimantas saulėje spindės žymios operos solistės Viktorijos Miškūnaitės soprano viršūnės.

Balandžio 23 d.

17:00 – Šv. Pranciškaus Asyžiečio koplyčia (Savanorių g. 4, Klaipėda)

Da Pacem… (Klaipėdos choras „Aukuras“)

Ramybės… To linkės Klaipėdos choras „Aukuras“, vadovaujamas ir diriguojamas Tomo Ambrozaičio. Programa sujungs gražiausią Baltijos šalių kompozitorių chorinę muziką, kurią sukūrė žymiausi dabarties autoriai, jau pelnę ir pasaulinį pripažinimą. Pasak T. Ambrozaičio, „jų meninis vaizdinys yra dvasinio žmogaus pasaulio atspindys šiandienoje. Gyvendamas chaotiškame dabarties pasaulyje žmogus ieško dvasinės ramybės ir darnos“. Kviečiame apsilankyti „Aukuro“ koncerte ir pasisemti ramybės!..

Balandžio 26 d.

18:30

Mozarto žaidimai (Lietuvos kamerinis orkestras)

Lietuvos kameriniam orkestrui diriguos vienas ryškiausių jaunosios kartos dirigentų Adomas Morkūnas-Budrys. Šveicarijoje ir Norvegijoje studijavęs, Helsinkyje meistrystę toliau tobulinantis. muzikas yra vienas pagrindinių Tarptautinio kompozicijų simfoniniam orkestrui konkurso „Future Symphony“ organizatorių, Solo partiją grieš daugelio tarptautinių konkursų laureatė smuikininkė Rūta Lipinaitytė. Programa pavadinta pagal joje skambėsiantį Arvydo Malcio kūrinį. Dar išgirsime šio autoriaus koncertą smuikui ir styginiams, taip pat Wolfgango Amadeuso Mozarto Simfoniją C-dur („Jupiterio“).

Balandžio 28 d.

18:30

Indų ragos (Klaipėdos kamerinis orkestras)

Klaipėdos kamerinis orkestras stebina drąsiais ir unikaliais programų sumanymais. Festivalio baigiamajame koncerte kolektyvas kartu su iš tolimosios Indijos atvyksiančiais solistais Imran Khan (sitaras) ir Naim Khan (tabla) ners į indų klasikinės muzikos gelmes. Skambės indų ragos – išplėtotos indų klasikinės muzikos kompozicijos, kuriamos pagal tam tikra derme pagrįstą melodinį modelį. Meistriškai atliekama raga sukuria ypatingą emocinę atmosferą, padedančią klausytojui patirti vieną iš devynių estetinių emocijų – rasų. Pasinerkime į užburiantį egzotiškos muzikos skambesį!

 

 14,148 peržiūrų (-a)

80% LikesVS
20% Dislikes