Meras Antanas Kalnius, į Karteną atvykęs pristatyti veiklos metinę ataskaitą, turėjo progą išgirsti apie opiausias vietines problemas.

Skęsta naujos kapinės
A. Kalnius vylėsi, kad naujos kadencijos Taryba bus darbinga, išvengs nekonstruktyvios priešpriešos, susitelks naudingam darbui. Jis pripažino, kad praėjusią kadenciją du metus Taryba normaliai dirbo, vėliau apie metus gan akivaizdžiai matėsi sąstingis, prie konstruktyvesnio darbo pereita tik likus metams iki buvusios kadencijos pabaigos.
Karteniškiams rūpėjo, kada bus tvarkomas seniūnijos pastatas, kada pajudės kelio į Kalniškius asfaltavimo reikalai. Be to, Kalniškių gyventojai skundžiasi ir geriamo vandens kokybe, jį būtina gerinti. Meras sakė, kad lėšos tam numatytos, rangos darbų sutartis pasirašyta. Tikimasi, kad „Kretingos vandenų“ vadovybė neapleis šio objekto, juo labiau, kad geriamo vandens kokybės neatitikimas užfiksuotas ar ne keturiose rajono vandenvietėse.
Su meru buvo aptarta ir Kartenos kapinių naujosios dalies problema. Jos skęsta, žemiausiose vietose neįmanoma iškasti duobių, nes griūva šlaitai. Padėtis tokia, kad rudenį ir žiemą Kartenos kapinių naujoje dalyje nieko neįmanoma laidoti. Ką daryti – kol kas sprendimo nėra, kyla klausimas, ar kapinių plėtrai apskritai parinkta tinkama vieta. Meras siūlė karteniškiams naudotis Petrikaičių kapinėmis. O nuleisti kapinių gruntinius vandenis į šalia esantį tvenkinį neįmanoma, niekas neleis.

Stadione sportuoti neįmanoma
Kartenos bendruomenė – bene sportiškiausia rajone. Bendruomenės pirmininkas Marius Meškauskas kėlė klausimą, kada būtų galima sutvarkyti mokyklos stadiono bėgimo takus. Nuo sovietmečio takai dengti šlaku, vasarą jis dulka, sportuoti neįmanoma. Stadiono takų įrengimas nebūtų brangus dalykas.
Daug diskusijų kėlė metų metais netvarkomas ar prastai tvarkomas kelias į Kalniškius. Tačiau jų gyventojai jau seniai kelia klausimą, kada bus asfaltas. Meras aiškino, kad renkantis vietinės reikšmės kelių asfaltavimo eiliškumą, Kelių direkcija visada vertina ar yra gyvenvietėje mokykla, ar išvystytas verslas, koks gyventojų skaičius ir pan. Per Kalniškius eina ir Šv. Jokūbo kelias – kokie prisiminimai juo naudojantis?

Perspėjo dėl interneto sukčių
Susitikime su karteniškiais dalyvavo ir Kretingos rajono policijos komisariato viršininkas Arūnas Pužauskas. Savo kalbą jis pradėjo nuo perspėjimų apie vis įžūliau siaučiančius interneto sukčius. Komisaras perspėjo niekada neatidarinėti mobiliuoju telefonu gautų žinučių nuorodų, nesuvedinėti savo banko prisijungimo kodų. Šiuo metu daug apsimetėlių naudojasi atseit Valstybinės mokesčių inspekcijos vardu. Atidumas, dėmesys ir budrumas gali gelbėti nuo sukčių.
A. Pužauskas teigė, kad bendra kriminogeninė situacija rajone keičiasi nedaug. Tačiau ypač akcentavo vairavimo esant neblaiviam problemą, vairavimo kultūrą. Pastarųjų dienų nelaimės Lietuvos keliuose dar kartą užaštrino šią problemą.

 5,689 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes