Praėjusį penktadienį, balandžio 21 d., Kretingos rajono savivaldybės M. Valančiaus viešojoje bibliotekoje vyko susitikimas su karybos ekspertu, Lietuvos kariuomenės atsargos majoru Dainiumi Antanaičiu. Šis renginys susilaukė gausios kretingiškių publikos, tačiau tikėtina, kad dar daugelis kretingiškių neturėjo galimybės apsilankyti šiame renginyje, nes gal turėjo bilietus į tuo pačiu metu vykusius renginius ar pan. Tad „Švyturio“ skaitytojus kviečiame pasiklausyti garso įrašo iš šio renginio (įrašus, suskirstytus dalimis, rasite po straipsniu).

Šis susitikimas, kurį moderavo bibliotekos darbuotoja Birutė Naujokaitienė, buvo Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės „Kartu įveikiant krizes“ programos dalis.

Susitikimo metu buvo kalbama apie šių dienų aktualijas, ieškoma atsakymų į visuomenei svarbius klausimus apie saugumą, perspektyvas bei potencialias grėsmes.

Sudėtingu laikotarpiu, kaip pastarieji metai, viešąją erdvę užtvindo gausybė informacijos – objektyvių žinių ir sąmokslo teorijų, argumentuotų diskusijų ir klaidinančių prasimanymų bei mėginimų manipuliuoti.

Bibliotekos darbuotojai akcentuoja, kad atviros diskusijos ugdo asmenybės sąmoningumą ir brandą, racionalų, kritišką mąstymą, kuris suteikia pranašumo, daro visuomenę stipresnę ir saugesnę. Pranešama, kad balandžio 23–29 d. visose šalies bibliotekose vyks Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė. Bibliotekininkai kviečiami dalyvauti profesinėse iniciatyvose, o skaitytojai – kultūros renginiuose visose bibliotekose.

Šių metų Lietuvos bibliotekų savaitės tema skirta apibendrinti, kaip kelerius metus vykstančios įvairiausio pobūdžio krizinės situacijos paveikė bibliotekų bendruomenę. Ar pandemija, infodemija, informacinis triukšmas, karo ir kitos informacijos gausa, būdinga krizinėse situacijose, turėjo įtakos bibliotekų darbui, kaip į tai reagavo bendruomenės, besinaudojančios bibliotekų paslaugomis? Ar mes visi kartu ko nors išmokome ir tapome atsparesni?

Be to, visą savaitę bibliotekininkai ir visi, kurie palaiko bibliotekas, kviečiami stebėti LRT transliuojamą žaidimą „Kas ir kodėl?“, kuriame dalyvaus pasiryžę savo jėgas išbandyti bibliotekų darbuotojai [televizorių ekranuose pamatysite ir atstovę iš Kretingos, – aut past.].

 

Pirma dalis

Antra dalis

Trečia dalis

Ketvirta dalis

Penkta dalis

 4,913 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes