Praėjusią savaitę „Švyturio“ žurnalistas, jam užsukus į Kretingos atvirą jaunimo centrą, buvo maloniai nustebintas, kad ten jaunimas tiesiog „dūzgia“, šurmuliuoja ir užsiima įvairiomis prasmingomis veiklomis. Be to, apsilankymo priežastimi buvo ir noras apžiūrėti naujausią jaunimo centro daiktą – stalo futbolo stalą.
Primename, kad Atviras jaunimo centras šių metų pradžioje įsikūrė Kretingos Rotušės a. 1 esančiame pastate, buvusiose Kretingos seniūnijos patalpose. Centro darbo laikas: antradieniais–šeštadieniais, nuo 11.00 iki 20.00 val.
Atvykus į Jaunimo centrą smagu buvo stebėti, kad jaunimas tiesiog mėgaujasi įvairiausiomis veiklomis: kas žaidžia tenisą, kas klausosi muzikos, gamina žvakes, žaidžia stalo futbolą ir pan. Be to, patalpose buvo dar ir pasklidęs malonus aromatinių žvakių skleidžiamas kvapas.
Žinoma, pirmiausia norėjosi apžiūrėti naujausią daiktą – stalo futbolą. Šis stalas buvo įsigytas vykdant projektą „Kretingos atviro jaunimo centro įgalinimas ir veiklų užtikrinimas“, kurį finansuoja Kretingos rajono savivaldybė.
Tiesa, ne vien tik šiuo stalo futbolu ( „Facebook“ paskyroje jaunatvišku žargonu pavadintu dar vienu „New toy“) gali pasidžiaugti Kretingos jaunimas. Mat neseniai ten buvo apsilankęs ir Romualdas Jablonskis, atstovaujantis Sporto klubą „Topas“, ir padovanojo centrui smiginį (jaunimo žargonu dažnai vadinamą „dartcais“).


Kretingos atviro jaunimo centro darbuotojai tikino, kad jų durys atviros ir čia gali užsukti jaunimas ir iš Klaipėdos (kas yra, pasak jų, jau ne kartą pasitaikę). Ir tuo tikrai galima patikėti, nes centre yra ką smagaus nuveikti ar tiesiog sutikti bendraamžius, bendraminčius ir pabendrauti.
Jaunimo centre dirba akivaizdžiai nestokojantys entuziazmo darbuotojai. Tad šioje dalyje trumpai juos pristatysime:
• Antanas Jonaitis – jaunimo darbuotojas, baigęs psichologijos bakalauro studijas Klaipėdos universitete. Kretingos rajono pedagogų švietimo centre 5 metus dirbo jaunimo darbuotoju atviroje jaunimo erdvėje „Tavo erdvė“. Antanas supranta jaunimo poreikius, geba sukurti saugumu grįstą pasitikėjimo jausmą bei yra užmezgęs kontaktą su dauguma jaunuolių.
• Albinas Šiaudvytis, socialinis darbuotojas, kuris yra baigęs teologijos bakalauro studijas Vytauto Didžiojo universitete, Socialinio darbo magistro studijas M. Romerio universitete, 2019 m. įgijęs Dvasinio konsultavimo ir asistavimo magistro laipsnį Klaipėdos universitete bei turintis mokytojo kvalifikaciją. Albinas Šiaudvytis 5 metus darbo Kretingos Šv. Antano dienos centre su vaikais ir jų artimaisiais iš probleminių šeimų, taip pat ėjo projekto vykdytojo, socialinio darbuotojo, programų vadovo pareigas ES projekte „Dienos centruose besilaikančių šeimų, patiriančių socialinę atskirtį, integracija į darbo rinką“ (darbas su tiksline grupe: individualūs susitikimai, grupiniai mokymai ir t.t.). Albinas turi kūrybinių, bendravimo ir bendradarbiavimo grupėje įgūdžių, padėsiančių užmegzti su jaunimu ryšį ir kartu su jais ieškoti prasmingo laisvalaikio, užimtumo, savirealizacijos galimybių ir formų.
• Greta Beniušytė – jaunimo darbuotoja, baigusi psichologijos bakalauro studijas Klaipėdos universitete, šiuo metu studijuojanti socialinį darbą Klaipėdos valstybinėje kolegijoje.

 

 3,946 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes