Bendruomeniškumą puoselėjantis lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“ išrinko jau devintus metus vykstančio konkurso „Mes – bendruomenė“ nugalėtojus. Apie galimybę balsuoti už kretingiškius ar kitus savo favoritus „Švyturio“ laikraštis jau rašė anksčiau. Džiaugiamės, kad skaitytojai neliko abejingi ir aktyviai dalyvavo balsavime.  Po ekspertų komisijos vertinimo ir atviro balsavimo internete, išrinkti 16 projektų, kurių tarpe yra ir Kretingos Marijono Daujoto progimnazijos projektas „Keičiu mašiniuką į dviratuką“.

„Šią iniciatyvą įgyvendiname jau devintus metus ir matome, jog kasmet tampa vis sunkiau išrinkti konkurso nugalėtojus – bendruomenių idėjos vis brandesnės, kūrybiškesnės ir visuomet aktualios. Šiais metais nugalėtojus rinkome iš 30 finalininkų, o iš viso konkurse dalyvavo virš 200 bendruomenių. Nuoširdžiai sveikiname šių metų nugalėtojus – jų projektai neabejotinai bus vertingi ne tik vietinei bendruomenei, bet ir gerokai platesniu mastu. Tuo pačiu norime padrąsinti visas paraiškas teikusias bendruomenes puoselėti savo iniciatyvas bei siekti įgyvendinti projektus. Daugelyje paraiškų matėme prasmingų ir aktualių idėjų –  komisijai buvo tikrai nelengva išrinkti nugalėtojus“, – sako Tomas Rupšys, lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ generalinis direktorius.

Konkurse „Mes – bendruomenė“ galėjo dalyvauti nevyriausybinės ir ne pelno siekiančios organizacijos. Teikti savo paraiškas projektui bendruomenės galėjo mėnesį su puse. Gautos paraiškos buvo įvertintos kompetentingų išorės ekspertų: Lietuvos vietos bendruomenių organizacijų sąjungos pirmininkės Virginijos Šetkienės ir Žaliosios politikos instituto komandos narių, kurie atrinkto trumpąjį laimėtojų sąrašą. Į antrąjį konkurso etapą patekusius projektus vertino iš „Maxima“ atstovų sudaryta komisija, taip pat buvo paskelbtas atviras balsavimas internetu. Susumavus komisijos ir balsavimo internete balus, paaiškėjo, kurios idėjos šiemet yra finansuojamos.

Iš virš 200 projektų išsiskyrė ir iniciatyvos nugalėtojais tapo 5 Žemaitijos etnografiniame regione veikiančios bendruomenės – Plungės rajono Kulių krašto bendruomenė „Alantas” su projektu „Kuriame kaimynų parką“, Visuomeninė organizacija „Akmenės bendruomenė“ su projektu „Šimtmečio parkas“, Nevarėnų bendruomenė „Ratas” su projektu „Nevarėnų miestelio Burbesio tvenkinio žaliosios zonos sukūrimas“, Skuodo rajono „Šačių kaimo bendruomenė“ su projektu ,,Naujai atgimęs žydintis paplūdimys Šatėse” ir Kretingos Marijono Daujoto progimnazija su projektu „Keičiu mašiniuką į dviratuką“.

Šiemet projektą laimėjo Elektrėnų, Plungės, Švenčionių, Ukmergės, Rokiškio, Akmenės, Vilniaus, Utenos, Telšių, Skuodo, Šakių, Kretingos, Kauno bei Druskininkų miestų ir rajonų bendruomenės.

Laimėjusios bendruomenės savo projektus įgyvendins iki spalio 31 d., o kiekvienos jų realizavimui prekybos tinklas skirs iki 10 tūkst. eurų. „Mes – bendruomenė“ programos lėšomis gali būti finansuojama iki 70 proc. visos projekto vertės. Devintą kartą vykstančio konkurso metu buvo įgyvendinti net 85 projektai visoje Lietuvoje, prie kurių prisidės ir 16 šiųmečių nugalėtojų.

Su laimėjusiais projektais galite susipažinti čia: https://www.maxima.lt/mes-bendruomene/laimetojai

„Tikime, kad šių metų tikslas – tvarumas – turi didelę prasmę, o bendruomenių projektai kurs ilgalaikę naudą: juk kiekvienas gali prisidėti prie savo gatvės, rajono ar miestelio gerovės bei švaresnės aplinkos kūrimo. Nuo visos „Maxima“ komandos tariame bendruomenėms AČIŪ, kad prisideda prie geresnės ir tvaresnės ateities puoselėjimo“, – dėkoja T. Rupšys.

 

 9,115 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes