Šeštadienį Kurhauze karaliaus ypatingi svečiai - vienas žymiausių Austrijos kolektyvų styginių kvintetas Wiener Kammersymphonie

Įsibėgėjęs XI tarptautinis M. K. Čiurlionio muzikos festivalis palangiškiams ir pajūrio svečiams jau antrą savaitę dovanoja nepamirštamas emocijas.

Kiekvienas koncertas Kurhauze baigiasi audringomis iš kėdžių pakilusios publikos ovacijomis ir atlikėjų bisais, nepriklausomai nuo to ar muzikuoja tokie scenos grandai, kaip pianistas Petras Geniušas, ar jaunieji dar mokyklose besimokantys, tačiau Lietuvą toli už jos ribų garsinantys, talentai.

„Ši vieta turi ypatingą aurą – čia visi, net ir nuo daugybės koncertų ar po kelionių pavargę atlikėjai, įgauna antrą kvėpavimą. Per vienuolika metų nesu girdėjusi nė vieno pasirodymo, kur muzikantai grotų formaliai. Atvirkščiai, klausausi ir girdžiu, kaip jie patys mėgaujasi salėje tvyrančia atmosfera. Gal Palangos oras taip visus veikia“, – šypsodamasi džiaugėsi festivalio vadovė, viena žymiausių Lietuvos pianisčių, profesorė Aleksandra Žvirblytė.

Nuotaikinga programa 

Tai, apie ką kalba profesionali muzikė, nepraslysta ir pro koncertų lankytojų akis.

„Šis festivalis mūsų šeimai tapo neatskiriama kokybiškų atostogų dalimi, – sako Palangos Kurhauze sutikta jauna Lauros ir Vytauto Pauliukų šeima. – Dar praėjusiais metais pastebėjome, kad maloniausia prisiminti tas dienas, kai vakarais užsukdavome į Čiurlionio muzikos festivalio koncertus. Išties po jų jausdavomės pakylėti, todėl ir nusprendėme šių metų atostogų datą derinti prie festivalio repertuaro. Deja, į pirmuosius koncertus jau nepatekome, nes iš anksto nepasirūpinome bilietais, tačiau į kelis kitus vakarus bilietai jau telefone“.

Užsienyje gyvenanti ir į Lietuvą tik atostogauti grįžtanti pora sako nekantriai laukianti solistės Vilijos Kuprevičienės pasirodymo – aksominio balso savininkė klausytojų dėmesį patraukė dar pernai.

„Džiaugiamės, kad jos dainavimą išgirsime ir šiemet, juolab, kad, kartu su muzikais iš Lenkijos, ji atliks gražiausias operų ir operečių arijas“, – sakė L. Pauliukė.

Išties rytoj, ketvirtadienį, sopranas Vilija Kuprevičienė Palangos Kurhauze koncertuos kartu su pianiste A. Žvirblyte ir svečiais iš Lenkijos – baritonu Jakubu Milewskiu bei pianistu Arturu Jaronu.

Artimiausių dienų programa

 Klausytojų tikrai nenuvils ir šio vakaro koncertas – 20 val. fortepijono virtuozai, tarptautinių konkursų laureatai Robertas ir Monika Lozinskiai atliks itin gražią programą, kurioje skambės C. Debussy, F. Lizsto, M. Ravelio, M. K. Čiurlionio ir kitų žymių kompozitorių kūriniai.

Penktadienį laukia itin įdomus projektas, atspindėsiantis vieną romantiškiausių XX a. Lietuvos meilės istorijų – Mikalojaus Konstantino Čiurlionio ir Sofijos Kymantaitės romaną, kuris, kaip jūra, rami ir viltinga saulėtomis dienomis, bet taip pat netikėtai pasikeitus vėjams jau metanti į krantą savo audringas bangas. Šią istoriją jums papasakos arfininkė Liucilė U. Vilimaitė, smuikininkė Anna Szafraniec bei šokėja ir choreografė Daria Verovka.

Šeštadienį Kurhauze karaliaus ypatingi svečiai – vienas žymiausių Austrijos kolektyvų styginių kvintetas Wiener Kammersymphonie, išgarsėję ne tik puikiu kvintetams parašytų kūrinių atlikimu, bet ir simfoninės muzikos pritaikymu mažesniam sąstatui. Patikėkite, tikrai verta išgirsti!

Apie kitus XI tarptautinio M. K. Čiurlionio muzikos festivalio koncertus skaitykite informacinio partnerio „Švyturio laikraštis“ interneto svetainėje ir šeštadienio numeryje.

 5,576 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes