Tarybos narys Giedrius Petreikis savo profilyje socialiniame tinkle  išreiškė abejones, jog  naujai paskirtiems kultūros įstaigų vadovams atlyginimų koeficientai nustatyti per dideli. Tuo tarpu meras A. Kalnius į tai atsakė, jog naujiesiems kultūros įstaigų vadovams skirti maksimalūs atlyginimai nesusižengiant jokiems įstatymams.

Kretingos r. savivaldybės tarybos narys Giedrius Petreikis šią savaitę socialiniame tinkle facebook, „ataskaitoje rinkėjams“, taip pat ir savo profilyje pasidžiaugė permainomis Kretingos kultūroje. Muziejaus direktoriumi tapo – Romandas Žiubrys. „Turbūt turėčiau sakyti – buvęs mano kolega Kretingos rajono savivaldybės taryboje, išrinktas su politinio komiteto Kretingos Kraštas sąrašu“, – rašo Tarybos narys.

Ir toliau politikas dėsto štai tokias mintis: 

„Kretingos gyventojai šnarėjo, jog karūna naujajam vadovui uždėta iš anksto, o konkursas tik dėl akių. Palikime šį klausimą atsakingų asmenų sąžinei. Pakalbėkime apie finansus ir atlyginimą.

Valstybės tarnybos portale, kuriame buvo paskelbtas konkursas direktoriaus pareigoms užimti, buvo nurodyta, kad pareiginės algos pastoviosios dalies koeficiento ribos yra nuo 9,4 iki 15,7 baziniais dydžiais. Palyginimui, ilgametės Kretingos Muziejaus vadovės Vidos Kanapkienės, kuri prikėlė dvarą naujam gyvenimui, atlyginimo koeficientas buvo 12,06. Šiandien atsivertęs dokumentų valdymo sistemą „Kontora“, smarkiai nustebau. Mero Antano Kalniaus potvarkiu, naujam vadovui koeficientas didinamas iki 18,36“.

G. Petreikis toliau rašo: „Taip pat, meras nustatė ir pareiginės algos kintamąją dalį – 20 procentų pareiginės algos pastoviosios dalies iki Romando Žiubrio kasmetinio veiklos vertinimo.

Jeigu šitie painūs koeficientai Jums nieko nesako, pabandysiu juos išversti į pinigus. Vidos Kanapkienės pareiginės algos bazinis dydis pinigine išraiška buvo apytiksliai 2243 Eur, liaudiškai tariant – toks atlyginimas ant popieriaus. Patikslinu, kad priedo už darbo stažą aš neskaičiuoju, nes nežinau tikslių duomenų apie buvusios vadovės stažą. Štai naujojo vadovo Romando Žiubrio pareiginės algos bazinis dydis pinigine išraiška tik pradėjus darbą apytiksliai būtų 3415 Eur neskaičiuojant numatytų priedų“.

Tame pačiame įraše socialiniame tinkle politikas dėsto: „mano žiniomis, įstaiga net neturi pakankamai asignavimų tokiam darbo užmokesčiui. O kam tai rūpi? Kilniam tikslui privalės surasti. Žinoma, galbūt valdančioji dauguma, kaip UAB „Kretingos vandenų“ atveju, geranoriškai garantuos už paskolą įstaigai, kuri bus skirta naujojo grafo atlyginimui?

Aš vis dar pasitikiu per skaidrumą. O Jūs?“

Į tai Kretingos r. savivaldybės meras A.Kalnius atsako, jog birželį buvo atrinkti 3 rajono kultūros įstaigų nauji vadovai. „Ne tik Kretingos muziejaus, bet ir Kretingos rajono kultūros centro bei Salantų kultūros centro. Ar šios trys įstaigos šiandien gali dirbti dar geriau? Taip gali ir turi. Todėl ir iš atrinktų naujų vadovų asmeniškai aš tikiuosi labai daug bei keliu jiems aukštą kartelę. Ar naujai atrinkti vadovai gali pasiekti ženklių pokyčių bei turi tam pakankamai kompetencijos? Taip gali ir turi. Būtent todėl priėmiau sprendimą visiems 3 vadovams mokėti teisės aktais nustatytą maksimalų atlyginimą. Darsyk pabrėšiu, ne tik Kretingos muziejaus, bet ir Kretingos rajono kultūros centro bei Salantų kultūros centro vadovams“, – rašo meras.

Rajono vadovas toliau rašo, jog Giedrius Petreikis stebėtojų teisėmis dalyvavo visų 3 vadovų atrankos konkursuose, nė vieno iš konkurso neužprotestavo. „Tačiau viešumoje vis eskaluoja Kretingos muziejaus vadovo klausimą, nes per Romandą Žiubrį yra lengviausiai įkąsti man. Kiti vadovai, jų atlyginimai, atrankos konkursai G. Petreikiui nelabai įdomūs. Na bent jau vieno iš jų tikrai, ir abu su Tarybos nariu puikiai žinome to priežastį“, – rašo A.Kalnius

Pasak jo, asmeninių skaudulių dėl Kretingos muziejaus vadovo turi ir buvusi kolegė Jolita Vaickienė. „Tik apmaudu, kad G. Petreikis viešina kažkieno iš Savivaldybės darbuotojų jam atsiųstą net nesuderintą ir nepasirašytą – t. y. dar negaliojančio potvarkio variantą. Na suprantu ir Tarybos opozicijos atstovą – juk kai nori įkasti, kažką vėl apjuodinti, gilintis į smulkmenas nebūtina. O jūs jau patys ten po to kaip norite „atsimušinėkite“, aiškinkitės ir ginkitės“, – rašo A.Kalnius.

Ir toliau meras papildo pateiktą informaciją šiais sakiniais: „Minėtą potvarkį (darsyk pažymėsiu, kad šiuo metu dar nesuderintą ir mano nepasirašytą) specialistai parengė vadovaudamiesi Tarybos patvirtinta tvarka bei numatydami šioje tvarkoje nurodytą galimą maksimalų atlyginimo dydį. Potvarkį dar derina ir Savivaldybės teisininkai, kurie pateiks savo išvadas“.

 6,756 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes
4 thoughts on “Šaršalas socialiniuose tinkluose dėl atlyginimų naujiems kultūros įstaigų vadovams”
  1. Ačiū G.Petreikiui, kad atskleidžia tiesą. Tik kyla klausimas, kodėl merui kyla įtarimai, kad taip jam norima ,, įkąsti”. Tiesa ir yra tiesa, bet, kaip sakoma, geriausia gynyba yra puolimas. Oi nemėgsta mūsų meras žmonių , kurie prieštarauja jo nuomonei.

  2. Tai kad makles sukamos su tais paskyrimais ir algomis nuo pat pradziu. Geda. Apsirikome balsuodami. Kur tas zadetas skaidrumas kai po kilimu savus pinigais seria ir pyksta kad viesina

  3. Gal aš ko nesupratau o gal ir jūs visi nesupratote.Gal tas atlyginimas ne jam vienam, o visai šeimai. Juk Klaipėdoj visi artimieji buvo įdarbinti. Tai gal ir pas mus dvare taip bus?..

Comments are closed.

TAIP PAT SKAITYKITE