Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informuoja, kad internetinėje svetainėje atnaujino ir paskelbė metinių gyventojų (šeimos) turto deklaracijų duomenis už 2022 metus, rašoma VMI pranešime žiniasklaidai. 

„Remiantis naujausiais duomenimis, dėl užimamų pareigų už 2022 metus turto deklaracijas turėjo pateikti apie 102 tūkstančiai gyventojų, džiugu, kad iš jų beveik 90 proc. tai padarė laiku. Apie 2 tūkst. gyventojų vis dar nepateikė turto deklaracijų ir turėtų tai padaryti nedelsiant“, – teigia VMI viršininkės pavaduotojas dr. Martynas Endrijaitis ir primena, kad patogiausias būdas pateikti minimą deklaraciją – naudojantis VMI Elektroninio deklaravimo sistema.

VMI primena, kad turtą Lietuvoje ir užsienyje deklaruoti privalo Seimo paskirti biudžetinių institucijų ir įstaigų vadovai bei pareigūnai, valstybės politikai ir tarnautojai, valstybės ar savivaldybių įstaigų, įskaitant aukštųjų mokyklų, akcinių, uždarųjų akcinių bendrovių padalinių (jei akcininkė ar steigėja yra valstybė ar savivaldybė) vadovai ir jų pavaduotojai, nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių įmonių vadovai. Taip pat teisėjai, notarai, prokurorai, antstoliai ir kiti įstatyme išvardinti asmenys bei jų šeimos nariai.

 2,418 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes