Kretingos miesto vietos veiklos grupė (VVG) šiuo metu rengia 2023–2027 metų vietos plėtros strategiją. Strategija bus paremta dalyvavimu grindžiamu požiūriu  į vystymąsi, kuris įtraukia bendruomenes į savo plėtros poreikius ir prioritetų nustatymą bei veiksmų jiems spręsti nustatymą.  Joje bus sprendžiamos skurdo mažinimo ir bendruomenės įtraukimo į sprendimų priėmimą, sveikatos ir sveikos gyvensenos, švietimo problemos.

Projekto tikslas yra parengti Kretingos miesto vietos gyventojų, organizacijų ir įstaigų problemomis ir poreikiais grįstą vietos plėtros strategiją. Šio projekto tikslinė grupė Kretingos VVG valdymo organų atstovai ir darbuotojai, vietos bendruomenės asmenys.

Projekto vertė – 10 000 Eur, iš kurių ES finansavimas – 8 500 Eur. Projektą vykdo Kretingos miesto vietos veiklos grupė.

Projekto pradžia – 2023 m. kovo 30 d., o pabaiga numatyta 2023 m. spalio 1 d.

VVG yra ne pelno siekiantis juridinis asmuo, kuris atstovauja Kretingos miesto savivaldybės teritorijoje veikiančių kaimo vietovėse įsikūrusių organizacijų ir įstaigų interesams. VVG tikslas – skatinti Kretingos miesto savivaldybės teritorijoje esančių kaimo vietovių ekonomikos ir socialinės plėtros procesą.

VVG vietos plėtros strategija bus svarbus dokumentas, kuriame bus nustatyti Kretingos miesto savivaldybės teritorijoje esančių kaimo vietovių plėtros tikslai ir uždaviniai, veiksmų planas jų įgyvendinimui bei finansavimo šaltiniai. Strategija bus parengiama atsižvelgiant į vietos gyventojų, organizacijų ir įstaigų poreikius ir prašymus.

 

 1,218 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes