Prieš žmoną Jurgitą smurtavęs ir orderio prie jos nesiartinti nesilaikęs buvęs Lietuvos krepšininkas Gintaras Einikis sulaukė nemalonaus teismo sprendimo – jam paskirta administracinė nuobauda ir 100 eurų dydžio bauda. Visgi su tuo nesutinkantis krepšininkas nutarė užginčyti teismo sprendimą.
Dėl Klaipėdos miesto apylinkės teisme atverstos bylos Delfi komentaro kreipėsi į teismo atstovę Moniką Vismantę, kuri paaiškino, kad šiuo metu nagrinėjama administracinio nusižengimo byla.
Anot jos, teismui pateiktas skundas dėl liepos 28 d. Klaipėdos apskrities vyriausiojo komisariato administracinio nusižengimo bylų nagrinėjimo skyriaus nutarimo.
Juo G. Einikiui paskirta administracinė nuobauda pagal apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje orderio įpareigojimo nesilaikymą.
Be to, jam nurodyta sumokėti ir 100 eurų dydžio baudą.
Tiesa, su šiuo teismo sprendimu buvęs krepšininkas nesutinka ir jį ginčija. Kitas bylos posėdis numatytas lapkričio 15 d.
Delfi primena, kad tai ne pirmas kartas, kai G. Einikis pakliūna į nemalonumus dėl smurto artimoje aplinkoje.
„Mūsų visuomenėje kažkoks iškreiptas požiūris – vyrai geria, o kaltos lieka bobos. Kur man dėtis? Juk negaliu pasiimti mažylės ant rankų ir išeiti į gatvę. Jau anksčiau kalbėjausi su vaiko teisių apsaugos specialistais. Sakiau, kad duoda visokius butus pabėgėliams, tai tegul duoda ir lietuviams. Tačiau jokios pagalbos nesulaukiu“, – prieš keletą metų po incidento pasakojo J. Einikienė.
„Jis namo parsivedė kažkokį draugą, tikrą bomžą. Pareikalavau, kad tas svečias išeitų, nes nenoriu, kad namai virstų landyne. Bomžas pasirodė toks agresyvus, todėl Gintarui pasakiau, kad einu kviesti policiją ir pasisukau eiti pasiimti telefono. Tada ir pajutau smūgį į koją. Nežinau, ar jis spyrė, ar kitaip sudavė, bet stipriai, nes koja ištino. Vėliau patinimas praėjo, todėl nesikreipiau į teismo medicinos ekspertus dėl sužalojimo“, – pasakojo J. Einikienė.
Policijos pareigūnus ji iškvietė ir šie G. Einikį išsivežė į komisariatą, o draugas jau buvo pasišalinęs. Policijos komisariate buvusiam krepšininkui nustatytas sunkus girtumas – beveik 3 promilės alkoholio.
„Kiek žinau, jis dabar jau paleistas, bet nežinau, kur yra, gal prie garažų geria su savo draugeliais bomžais. Jis neatsigina skambučių draugų, kurie kviečia jį išgerti. Bet man neįdomu. Man tik svarbu, kad jis duotų ramybę man ir mūsų vaikui“, – teigė J. Einikienė. Paklausta, kodėl ji vis dar taikstosi su tokiu G. Einikio elgesiu, jo nepalieka, moteris tikino, kad neturi kitos išeities.

Šaltinis: Delfi

 16,396 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes